Gazdaság

2011.02.24. 19:24

A nagycsaládosok jövőre is igényelhetnek energiatámogatást

Veszprém - Kedvezményes áron vehetik a földgázt idén azok a nagycsaládosok, akik február 28-ig, hétfőig benyújtják igényüket az államkincstárhoz. Az energia ártámogatása jövőre sem szűnik meg.

Németh F. Bernadett

Nagycsaládosnak számítanak azok a családok, akik három vagy több gyermek után részesülnek családi pótlékban (nevelési ellátás, iskoláztatási támogatás), tudtuk meg Somlai Józsefnétól, a Magyar Államkincstár Veszprém megyei Igazgatóságának igazgatójától.

- A gázártámogatást kérelmező lehet a nagykorú, családi pótlékban részesülő személy, illetve a nagykorú, családi pótlékban részesülő háztartásában élő más nagykorú személy, akinek a nevére a szolgáltatási szerződést megkötötték. A kedvezmény az igénylőlap kitöltésével és a csatolt utolsó havi gázszámla másolatával igényelhető. Társasházban élőknek nem kell számlát mellékelni. A támogatás nem szűnik meg jövőre sem, 2012 évre a nagycsaládosok az árkedvezményre vonatkozó igényüket 2011. július 1. és 2011. szeptember 30. között nyújthatják be a kincstár megyei igazgatóságaihoz - mondta az igazgató.

Az idei évre a kérelmet 2011. február 28-ig lehet benyújtani a kincstárhoz postai úton vagy személyesen. A határidő alatt a postára adás dátumát kell érteni, vagyis legkésőbb hétfőn postázni kell a kincstár veszprémi címére. Akik 2011. február 28-ig igényüket nem nyújtják be, 2011. évre már nem vehetik igénybe a támogatást. Az igénylőlapot a kincstár januárban megküldte a nyilvántartásában szereplő nagycsaládosoknak, de az letölthető a kincstár honlapjáról (www.allamkincstar.gov.hu), az igazgatóságtól és a gázszolgáltatóktól is beszerezhető. A kedvezményről a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatóságának ügyfélszolgálata is ad felvilágosítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!