Gazdaság

2011.03.21. 19:26

Földgáz kedvezményesen

Veszprém - Csaknem hetvenezer kérelem érkezett be február végéig a Magyar Államkincstárhoz azoktól a nagycsaládosoktól, akik kedvezményesen vehették igénybe a földgázt. Lejár viszont a hiánypótlás határideje.

Németh F. Bernadett

A nagycsaládosok - akik három vagy több gyermek után családi pótlékban részesülnek - kedvezményes áron vehetik igénybe a földgázt, ha a kérelmüket 2011. február 28-ig eljuttatták a Magyar Államkincstár bejelentett lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes megyei igazgatóságához.

Milyen tapasztalataik vannak a benyújtott kérelmekkel kapcsolatban? - kérdeztük a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatóságának igazgatóját, Somlai Józsefnét.

- Sajnos elég magas a hiánypótlásra visszaküldött kérelmek aránya. A leggyakoribb hiánypótlási okok, hogy a kérelmező személye nem azonos a csatolt gázszámla fizetőjének személyével, vagy nem került a kérelemhez csatolásra az utolsó havi gázszámla.

Hiánypótlásra szorulnak továbbá az EMFESZ szolgáltatóval szerződéses viszonyban álltak részéről benyújtott kérelmek is, amelyekhez EMFESZ-számlát csatoltak, mivel ez a számla már nem alkalmas a kedvezmény megállapítására.

Az igazgató elmondta: az elmúlt héten a kincstár megkezdte a hiánypótlást igénylő ügyekben a hiánypótlási felhívások kiküldését. A hiányzó adatok pótlására a hiánypótlási felhívás kézhezvételétől számítva nyolc nap áll az ügyfelek rendelkezésére. Ha a hiánypótlási felhívás ellenére sem küldik meg a hiányzó adatokat a kincstár megyei igazgatóságához, a kedvezmény megállapítására irányu-ló eljárást meg kell szüntetni, illetve a jogszabályok alapján el kell utasítani, így 2011 évre már nem vehetik igénybe a támogatást, figyelmeztetett Somlai Józsefné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!