Gazdaság

2011.03.22. 18:44

Megszólították a miniszterelnököt

Budapest - A Széll Kálmán Terv bemutatása kapcsán a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, felhívva a figyelmet a számukra meghatározó dolgokra.

Tremmer Tamás

Az MSZOSZ elutasítja azokat az indokolatlan megszorításokat, amelyek a munkavállalókat, vagy egy életen át dolgozó nyugdíjasokat érintik, áll a nyílt levélben. Nem fogadják el, hogy külső nyomásra a kormány a bérből és fizetésből élőkkel fizetesse meg a gazdagok életszínvonalának további növelését. Ezért az új, igazságtalan adórendszer által okozott hiányt nem lehet a munkát keresőkkel, a rokkantnyugdíjasokkal, betegekkel vagy akár a vasutasokkal kifizettetni.

A szakszervezetek készek minden olyan javaslatról tárgyalni, amely révén kevesebb adóforintból minőségi szolgáltatásokat kapnak a munka világa szereplői. Olyan javaslatokat várunk a kormánytól, amely munkalehetőséget ad és nem elvesz. Amelyik enged dolgozni, nem pedig hátráltat abban.

Csak azok a reformok lehetnek sikeresek, amelyet támogatnak az állampolgárok és a gazdaság szereplői, és visszaadják a dolgozni akarók hitét.

A kormány lépései eddig nem ezt mutatták. Úgy gondolják, a végső döntések meghozatala előtt a kormánynak még van lehetősége konzulni a társadalom jelentős részét képviselő szakszervezetekkel.

A társadalmi békéhez pedig megállapodásra van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!