Gazdaság

2011.03.11. 20:36

Mezőgazdászok térségi találkája

Veszprém - Tizenötödször szervezi meg a Veszprém Megyei Agrárkamara és Pápa város önkormányzata április 15-17. között a Szent György-napi Agrárexpót.

Varga Ibolya

A vásárról tartott sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere elmondta, ez a térség legjelentősebb szakmai bemutatója, melyet a város és egy szakmai szervezet együtt álmodott meg és évente közösen szervezi meg. A tizenötödik vásár már jubileum, de történelmi távlatokban még nem túl nagy idő. Azt azonban biztosan előre jelzi, hogy fontos és lesz folytatása is.

Ebele Ferenc, a Veszprém Megyei Agrárkamara elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy még a jövő hét közepéig jelentkezhetnek a kiállítók. Vannak, akik a kezdetektől bemutatkoznak, másokat rá kell beszélni a jelenlétre. Az agrárium teljes vertikumát képviselik, az alapanyag-termelők, az  élelmiszeripar, a gépforgalmazók, a kereskedők, a mezőgazdasági beszállítók és a szakképző intézmények is megjelennek. Az expó megszervezése mintegy 15-17 millió forintba kerül, melyből a Vidékfejlesztési Minisztérium mintegy ötmilliót vállal magára. Az Agrármarketing Centrum pedig standot bérel, melyen a termelők ingyen állíthatnak ki. 

Címkék#Agrárexpó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!