Gazdaság

2011.06.30. 17:02

Nemzetközi tapasztalatért

Veszprém - Szinte napra pontosan tíz évvel a kinevezése után októbertől Frankfurtban folytatja tevékenységét Pápai Tamás, a Continental veszprémi leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

Tremmer Tamás

Pápai Tamás első munkahelye a Continental veszprémi leányvállalata. 1994-ben, a villamosmérnöki diploma megszerzése után a pályakezdő fiatalokat kereső társaságnál helyezkedett el, majd minőségbiztosítási területre került. Végigjárva a ranglétrát, szakmai munkájának köszönhetően 2001. december 1-től már a Continental veszprémi leányvállalatának ügyvezető igazgatói posztját töltötte be.

A napokban még együtt ünnepelte a cégcsoport felsővezetésével a 250 milliomodik kerékszenzor legyártását, valamint a veszprémi fejlesztési központjuk átadásának tízéves évfordulóját, októberben pedig távozik a veszprémi leányvállalattól. Igaz, nem lesz hűtlen a Continentalhoz, a cég központjába, Frankfurtba teszi át a székhelyét, a szenzor üzletág gyárainak és gyáregységeinek az irányítását bízták rá.
 
- 18 évet töltöttem a veszprémi vállalatnál, amelyet tíz éven keresztül irányíthattam is. Szerintem időszerű a váltás - fogalmazta meg motivációját Pápai Tamás. Úgy gondolja, irigylésre méltó karriert ért el Veszprémben, de életéből a nemzetközi tapasztalat hiányzik.

 

 

Korábban is felmerült, hogy esetleg külföldön vállalhatna munkát, de ennek most jött el az ideje. Kinevezése három évre szól. Ő majd két évtizedes gyári tapasztalatát cseréli fel egy üzletág gyárainak és gyáregységeinek irányítására, az operatív nemzetközi feladatokra.

Mindezen tevékenység nagy részét a német kollégájától veszi át, aki pedig jelenlegi pozíciója mellett erre az időre Veszprémbe teszi át a székhelyét, ő ugyanis gyári rutint kíván szerezni.
 
Széleskörű feladatkör vár rá, hiszen a szenzor üzletágnak gyárai vannak Brazíliában, Mexikóban, Fülöp-szigeteken, Koreában, Belgiumban, Csehországban, de a budapesti Temic és a veszprémi leányvállalat termelésének egy része is a keze alá tartozik majd. Azzal ő is tisztában van, a világ távoli pontjain található gyárak munkájának összehangolása más jellegű lesz, mint egy adott gyár vezetése. A frankfurti központban végzett munka is kihívásokkal teli. Ebben a funkcióban az időtávok ugyancsak mások, a döntések kevésbé gyorsak, ugyanakkor meghatározóbbak lehetnek.  Érzi, hogy felelősségteljes időszak előtt áll, de bátran vállalja.

Az év utolsó hónapjaiban még segít lezárni Veszprémben a gazdasági évet, miközben már betanul Frankfurtban. Januártól pedig végérvényesen odaköti a feladat.

 

 

Harmincévesen lett igazgató

Pápai Tamás villamosmérnökként végzett a Pannon Egyetemen 1994-ben. Az egyetemen 1996-ban indult az első minőségügyi szakmérnöki kurzus, az újabb diplomát az elsők között abszolválta. 2006-2008 között a Budapesti Műszaki Egyetemen további két diplomát szerzett, MBA humánmenedzser, valamint pénzügyi és gazdasági szakirányokon. Amikor 2001. december 1-től megbízták a Continental veszprémi leányvállalatánál az ügyvezető igazgatói feladatok ellátásával, még csak 31 éves volt. Tevékenységét 2007-ben Polinszky-díjjal ismerték el. Tavaly pedig kinevezték a Pannon Egyetem címzetes egyetemi docensévé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!