Gazdaság

2011.06.08. 17:35

Vállalati mérföldkövek - Elkészült a 250 milliomodik kerékszenzort

Címkék#Continetal

Veszprém - Szerencsésen álltak a csillagok a Continental veszprémi leányvállalata felett, hiszen a megye legeredményesebb vállalata egy időben két jubileumot is tarthatott.

Tremmer Tamás

A Continetal Teves Magyarország Kft.-nél szerdán elérkeztek a 250 milliomodik kerékszenzor legyártásához, valamint idén ünnepli megnyitásának tízéves jubileumát a fejlesztési központjuk.

E két esemény mérföldkő, nemcsak egyszerűen a vállalat, hanem az egész cégcsoport életében, mondta a jubileumok kapcsán tartott vállalati ünnepségen dr. Elmar Degenhart, a Continental AG igazgatótanácsának elnöke. Különösen helyzetben volt, hiszen tíz évvel ezelőtt ő nyitotta meg a fejlesztési központot. A változás szinte követhetetlen, akkor 34-en, ma több mint 250-en dolgoznak a központban.

A kerékszenzorok 17 éve szerepelnek a termékpalettán. Ez idő alatt hatalmas mennyiséget, a szerdai nappal pontosan 250 millió darabot sikerült legyártaniuk. A Continental veszprémi gyárának ügyvezető igazgatója, Pápai Tamás szerencsés helyzetben volt, hiszen az első kerékszenzor gyártásakor éppúgy ott lehetett, mint a fejlesztési központ avatásakor. Úgy fogalmazott, hogy ezt a teljesítményt az elmúlt majd két évtized munkája hozta össze, és ebből a kollektíva maximálisan kivette a részét.

A Pannon Egyetem rektora, dr. Rédey Ákos az intézmény és a vállalat közötti erőteljes együttműködést méltatta, amit a kutatás-fejlesztés-innováció területén fejtenek ki. Az egyetemen tavaly ősszel a Continental támogatásával mesterképzés is indult.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere szerint az egyetem és a vállalat együttműködése fiataloknak kiváló lehetőséget kínál.

 

A központban - ahol jelenleg több mint 250-en dolgoznak - immár tíz éve innovatív autóipari fejlesztés folyik. A munkatársak 1500 négyzetméternyi iroda, két éve átadott járműtesztpálya, valamint egy-egy modern hidraulika- és szenzortesztlabor áll a rendelkezésükre. A fejlesztési központban szoftverfejlesztés, szoftvertesztelés, szenzorfejlesztés, jármű-, valamint hidraulikatesztelés és járműdinamikai szimuláció zajlik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!