Gazdaság

2011.09.19. 12:53

Itt a Balatoni Korona - Helyi pénz a gazdaság élénkítéséért

Veszprém - Bemutatták hétfőn a Dubniczay-palotában a Balatoni Koronát: január elsejétől belép a gazdaságba a helyi pénz.

Németh F. Bernadett

Eredetileg Balatonfüred, Balatonalmádi, Várpalota és Nemesvámos szövetkezett a Balatoni Korona életre hívására, nemrég csatlakozott hozzájuk Litér. A pénzügyi partrner ehhez a Kinizsi bank.

A Balatoni Korona legnagyobb címlete a  húszezres lesz, amin Tihany szimbólumai láthatók, mivel egyezményesen ezek jelképezik  a megyét.  A kisebb címleteken a többi település ismert, történelmi személyei, épületei láthatók. Meglepetés és szép gesztus, hogy Veszprém, Horváth Balázs volt képviselő és belügyminiszter arcképével látja el bankóját.



A helyi pénznek hármas funkciója van, mondta a Naplónak Porga Gyula: élénkíti a helyi gazdaságot, erősíti a lokálpatriótizmust és idegenforgalmi attrakció. Számítanak is rá, hogy sok turista hazaviszi majd a bankjegyeket.
Bővebben a keddi Naplóban.



További részletek a Balatoni Koronáról kapcsolt anyagainkban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!