Gazdaság

2011.10.26. 05:51

Kinőtték a csarnokaikat

Pápa - Egymilliárd forintos beruházásra készül Pápán a Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt.

Tremmer Tamás

A válságot viszonylag hamar átvészelte a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt. A harmadik szintű autóipari beszállítónál már 2009-ben elkezdett nőni a termelés, tavaly pedig még többet dolgoztak. Ennek megfelelően a létszámuk is visszaért a korábbi szintre, ma 430-an vannak, tájékoztatta lapunkat Üveges Tivadar ügyvezető.

A termékkörük időközben változott, így zsúfolttá vált a gyártás. A biztonságos termelés érdekében az osztrák tulajdonos jelentős beruházás mellett döntött. A telephelyükön jelenleg három csarnokkal rendelkeznek, mindegyiket megnövelik: 1500 négyzetméterrel bővül a gyártófelület, 700-zal pedig a raktár. A beruházás keretében felhúznak egy kétszintes épületet is, itt a szociális létesítmények kapnak helyet. Az építkezést a napokban kezdték, az átadást áprilisra tervezik. A beruházás értéke 500 millió forint.

Az épületekbe új gépeket, gyártóberendezéseket telepítenek. A technológiai és gépi beruházás mértékét szintén 500 millió forintra  becsülik. A fejlesztések munkahelyteremtéssel is együtt járnak, ahogy érkeznek a gyártósorok, úgy bővül a létszám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!