Gazdaság

2011.10.27. 12:28

Új fejezetet nyitnak a Continental történetében

Veszprém - Jelentősen, háromezer négyzetméterrel bővíti veszprémi gyárát, valamint fejlesztési központját a Continental veszprémi leányvállalata. A két beruházás együttes értéke majd 3,8 milliárd forint.

Tremmer Tamás

- A mai nappal új fejezet nyílik a Continental veszprémi leányvállalatának 18 éves történetében. A most induló beruházások lesznek a jövőbeni fejlődésünk zálogai, mondta Kai-Uwe Walther ügyvezető igazgató az alapkőletételi ünnepségen.

A veszprémi vállalat egyidőben két beruházást indított, ezek együttes értéke majd 3,8 milliárd forint. Mindkettőhöz uniós támogatást is nyertek, együttesen 889 millió forintot.

A beruházás részeként felhúznak egy 1500 négyzetméter alapterű, kétszintes csarnokot. Ennek alsó szintjén 12 új gyártósor telepítésével bővítik a gyártási kapacitásukat. Emellett kialakítanak egy új magasraktárat is. Az új termékek érkezésével együtt nő az alkalmazotti létszám, terveik szerint itt 150 új munkahelyet teremtenek.


E beruházás végére 75 százalékos növekedéssel számolnak, amelynek eredményeképpen a legyártott alkatrészek száma 40 millió darabra nő.
Az új épület felső szintjével, 1500 négyzetméterrel bővűl a vállalat kutatás-fejlesztési központ. A kapacitás növelésével a jelenlegi 260 fejlesztőmérnök mellé további 58-at kívánnak felvenni, így további termékfejlesztésekbe tudnak bekapcsolódni.

Pápai Tamás, a cég korábbi ügyvezetője úgy fogalmazott, azzal, hogy a jelenlegi világgazdasági nehézségek ellenére is elkezdődhet az építkezés Veszprémben, a beruházás mérföldkőnek mondható. Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere azt hangoztatta, hogy a Continental mindig megbízható partnere volt a beszállítóknak és a megyeszékhelynek.

A beruházásokat 2013. december 31-ig kívánják befejezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!