Gazdaság

2011.11.15. 14:36

Pepperl+Fuchs: Azért jöttek, hogy maradjanak

Veszprém – Mintegy 1,3 milliárd forintos összköltséggel bővíti veszprémi telephelyét a Pepperl+Fuchs Fém- és Műanyagtechnikai Kft. Az ünnepélyes alapkő letételre kedden került sor.

Tremmer Tamás

- Amikor 1997-ben úgy döntöttünk, hogy a kelet-európai beruházásunk helyszíne Magyarország lesz, több hathatós érvünk is volt emellett. Mi nem a haszon gyors lefölözésére rendezkedtünk be, a hosszú távú, stabil vállalati eredményekben vagyunk érdekeltek – mondta dr. Gunther Kegel, a cégcsoport igazgatótanácsának elnöke, amikor köszöntette az alapkő letételre összegyűlt vendégeket.

Kijelentette, ők annak idején azért jöttek Veszprémbe, hogy maradjanak. Tartós fejlődésre rendezkedtek be, ezt bizonyítja a mostani telephely bővítésük is. Egy 1,3 milliárd forint összértékű beruházás levezénylésével bízták meg a Pepperl+Fuchs Kft. ügyvezető igazgatóját, Jürgen Chrobakot.

Az ügyvezető igazgató elmondta, 2008 óta készítik elő a beruházást. Ha elkészülnek, akár 200 új munkatárssal is bővülhet a jelenleg 410 alkalmazottat foglalkozató cég. A fejlesztést követően a cégcsoport számára minden fém és fröccsöntött műanyag alkatrész Veszprémben készül majd.

Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy a cégcsoport a több mint fél évszázados történetében minden kemény, becsületes, helytálló munkát végzett, ennek eredménye a folyamatos fejlődés, bővülés. Örömmel nyugtázta, hogy Veszprémben is feljebb lépnek.

A Pepperl+Fuchs beruházását a földmunkákkal kezdték szeptember 26-án, az épületnek 2012. június 29-ig el kell készülnie.

Nagyot nőnek

A beruházás összértéke 1,3 milliárd forint, amiből mintegy 900 milliót tesz ki az épület, a többit gépek, berendezések vásárlására fordítják. A fejlesztés keretében a jelenlegi 5,45 ezer négyzetméteres csarnokuk 3200 négyzetméterrel bővül. Az új épület nagyobbik részében raktárt alakítanak ki, a kisebbik felében kommunális helyiségek, irodák, laborok lesznek. A beruházással a régi épületben területek szabadulnak fel, itt a fémfeldolgozó tevékenységüket tudják bővíteni. Ezzel párhuzamosan a régi épületben is felújítják a gépészetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!