Gazdaság

2011.12.08. 11:43

Visszaszerzik a vagyont

Siófok - Stratégiai ingatlanfejlesztést hajt végre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., amiről csütörtökön sajtótájékoztató keretében számoltak be a társaság vezetői.

Tremmer Tamás

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit (BHN) Zrt. visszavásárolta a siófoki önkormányzattól az egykoron a társaság tulajdonában álló, de a városnak öt éve eladott terület egy részét. Az adásvételi szerzőst sajtótájékoztatóval egybekötve írták alá a felek.
 
Balázs Árpád, Siófok polgármestere, aki egyben a nonprofit társaság felügyelőbizottsági elnöke, elmondta, a társaságtól azért vásárolták meg öt éve a területet, hogy megmentsék mindazt, ami a halgazdálkodáshoz szükséges. A helyzetet érzékelteti, hogy a telep egy részét a cég azonnal vissza is bérelte, ugyanis a tevékenysége végzéséhez szüksége volt rá. A teljes területet 246 millió forintért vásárolta meg a város, a visszaadott részért - területarányosan - 25 millió forintot kértek a nonprofit társaságtól.

Füstös Gábor, a BHN vezérigazgatója azt hangoztatta, hogy a megvásárolt területen a cég az új stratégiájához illeszkedő beruházást hajtanak végre. Pályázati segítséggel korszerűsíteni kívánják a halboltjukat, mini halfeldolgozót és horgászcentrumot is létrehoznak, de kialakítanak egy kiállítóhelyet is, ahol a 111 éves cég relikviáit teszik közszemlére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!