Gazdaság

2012.04.18. 06:23

Átalakuló bizottságok

Veszprém - Mindössze pár hónap maradt hátra a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság (RFKB) működéséből, a szervezet ugyanis október 1-től megszűnik, helyét és szerepét a megyei bizottságok veszik át.

Tremmer Tamás

Mindez természetesen szóba került az RFKB ide évi első ülésén, amit a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál (VKIK) tartottak. Pákozdi Szabolcs elnök elmondta, a 2011. évi szakképzési törvény módosítása nyomán a bizottság működtetésével kapcsolatos titkársági feladatokat a VKIK vette át a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjától. Szintén jelentős horderejű, hogy a törvény értelmében az RFKB szeptember 30-ig tevékenykedik, október 1-től pedig Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságok (MFKB) alakulnak.

Az elnök szólt arról is, hogy a szervezet feladata a jogszabályból adódóan továbbra is az, hogy javaslatot tesz a Térségi Integrált Szakképző Központok által folytatható szakképzés irányaira, a hiány-szakképesítésekre és ösztöndíjas szakmákra.

Az RFKB ülésén elfogadták a szervezet munkatervét, költségvetését, valamint megfogalmazták a Nemzeti Foglalkoztatási Alap Képzési Alaprésze 2012. évi decentralizált keretösszeg felhasználására vonatkozó javaslataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!