Gazdaság

2012.04.18. 16:12

Cséfalvay a vártnál kisebb növekedéssel számol

Cséfalvay Zoltán szerint haladás tapasztalható az IMF/EU-tárgyalások kezdését illetően, miután Magyarország és nemzetközi szervezetek szakértői tárgyaltak a vitatott jegybanktörvényről.

MTI

"Valóságos jelét látom az előrehaladásnak" - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerdán a Reuters brit hírügynökségnek, hozzátéve, hogy a hét elején lezajlott szakértői tárgyalásokon áttekintették a nemzeti bankra vonatkozó valamennyi kérdést.

A magyar jegybanktörvényről a hét elején Frankfurtban tartott ötoldalú szakértői egyeztetés "jó szellemiségét" Olli Rehn európai uniós pénzügyi biztos szóvivője is méltatta szerdán az Európai Bizottság brüsszeli sajtótájékoztatóján. Hozzátette: korai még kommentálni az informális megbeszélések eredményeit, hiszen csak az első találkozóról volt szó, de "haladnak a munkával".

Emlékeztetett arra, hogy az egyeztetéseken - amelynek első fordulóját az Európai Központi Bank (EKB) székhelyén, Frankfurtban tartották - az EKB, az Európai Bizottság, a Nemzetközi Valutaalap (IMF), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a magyar kormány képviselői vesznek részt.

Cséfalvay Zoltán arról is beszélt a Reutersnek, hogy a magyar gazdaság növekedése lassabb lehet a kormány által eddig vártnál.

"A költségvetésben 0,5 százalékos gazdasági növekedés szerepel, de a legfrissebb adatok azt jelzik, hogy a bővülés nulla és 0,5 százalék közötti lesz, vannak bizonyos bizonytalanságok, különösen az euróövezetben" - mondta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!