Gazdaság

2012.07.06. 17:23

150 új munkahelyet teremtettek a beruházással

Veszprém – Új épületszárnyat avatott a Continental Automotive Hungary Kft. A beruházás termékprofilt, valamint kapacitásbővítést egyaránt eredményez.

Tremmer Tamás

Jelentős területtel, háromezer négyzetméterrel bővítette veszprémi gyárát, valamint fejlesztési központját a Continental Automotive Hungary Kft. A több mint 2,8 milliárd forintos összköltségvetést meghaladó beruházáshoz 512 millió forint uniós támogatást nyert a vállalat. Elődei stabil alapokat raktak le, amire bátran lehetett építkezni.

A menetbiztonsági rendszerek részegységeit gyártó vállalat az 1993-as alakulása óta folyamatosan fejlődött, ennek a folyamatnak az egyik állomása a mostani épületszárny átadása, mondta a pénteki avatóünnepségen Kai-Uwe Walther, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, még nem értek a történet végére, a veszprémi gyár előtt további perspektívák nyílnak. 

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az avató ünnepségen hangsúlyozta: a 2010-ben hivatalba lépett új városvezetésnek az a célja, hogy Veszprém kiemelkedjen a térségből, a beruházás is tanúsítja azt a törekvést.



A fejlesztés 150 családban erősíti meg hitet, hogy munkával lehet előrejutni. A Pannon Egyetem rektora, prof. dr. Friedler Ferenc a vállalat és az egyetem gyümölcsöző együttműködésére hívta fel a figyelmet, amely a jövőben tovább erősödik. Dr. Bernhard Klumpp, a passzív biztonsági rendszerek üzletágának vezetője azt hangoztatta, hogy a tulajdonosok bizalma töretlen a veszprémi leányvállalat irányába.

Az új épületszárnyban 850 négyzetméter termelési területtel bővült a cég. Ide 12 új gyártósort telepítenek. A megnövekedett termelés követése érdekében 490 négyzetméteres magas raktárt is kialakítottak. A beruházásnak köszönhetően 1100 négyzetméteres irodarészt is létrehoztak, itt a fejlesztési központjukat (ahol 260 mérnök dolgozik) tudják tovább bővíteni. Mindezeknek köszönhetően újabb 152 munkahelyet is teremtettek a ma 1400 embert alkalmazó vállalatnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!