Gazdaság

2012.10.04. 17:29

Leállt az üzem a válság miatt

Balatonfűzfő - Leállt a gyártás a Dow Hungary Kft.-nél Balatonfűzfőn. A munkatársak nagy részétől elköszöntek.

Tremmer Tamás

Ahogy a Napló hasábjain már beszámoltunk róla, ez év áprilisában jelentette be az amerikai tulajdonú Dow Chemical Company, hogy le kívánja állítani a balatonfűzfői leányvállalatánál a gyártást. Az üzem bezárásának a szándékát az építőiparban uralkodó folyamatosan pangó piaci viszonyok, valamint a gazdasági válság hatására az építőiparban bekövetkezett drámai keresletcsökkenés váltották ki.


Lapunk megkeresésére a The Dow Chemical Company megerősítette, a bejelentett tervekkel összhangban szeptember 30-án megszüntették a gyártást a balatonfűzfői üzemükben. A vállalat a csoportos létszámleépítés keretében az ott dolgozó összes munkavállalóval megállapodást kötött. A munkaszerződések többségét a vállalat felmondja, szeptember végével 12 munkavállaló szerződéses viszonyát már meg is szüntették. A megmaradt munkavállalók az üzem leszerelésével és a terület kiürítésével foglalkoznak. Néhány dolgozónak azonban továbbra is megmarad a munkaviszonya, ők otthonról vagy a vállalat budapesti irodájában dolgoznak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!