Gazdaság

2013.10.30. 19:45

Pro Comitatu díjat kapott Tengerdi Győző

A Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke október 23-i nemzeti ünnepen Pro Comitatu díjat adományozott Tengerdi Győzőnek.

Tremmer Tamás

Veszprém megye fejlődése, hírnevének gyarapítása érdekében kifejtett példaértékű tevékenysége, munka iránti alázata, elkötelezettsége elismeréseként október 23-a előestéjén Pro Comitatu díjat vehetett át Tengerdi Győző, a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. 2010-ben kinevezett vezérigazgatója.

- Nem az a fontos, engem hogyan fogadtak, sokkal inkább az, én miként állok a feladathoz, a kollektívához, a veszprémi közéletéhez. Érkezőként igyekszem mindenkivel szemben nagyon nyitott, becsületes, segítőkész lenni.

Mindezt lapunk munkatársának mondta, amikor átvette a társaság vezérigazgatói posztját. Ezzel is jelezte, tisztában van vele, hogy „kívülről” érkezett. Az eltelt időszakban tanúbizonyságát adta, kellő eltökéltséggel rövid idő alatt is lehet nagyot alkotni.

Tengerdi Győző Lasztovicza Jenőtől, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökétől vette át a díjat (Fotó: Szijártó János) 

A díj indoklásaként megfogalmazták: „kiemelkedő egyéniséggel, nagy szakmai felkészültséggel irányítja, fejleszti az erdőgazdaságot, nagy figyelmet fordítva a Magas-Bakony és Bakonyalja tájegység természeti kincseinek védelmére. Munkásságában fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást. Fáradhatatlanul, szociális érzékenységgel és konstruktív együttműködésével hatékony kapcsolatokat alakított ki önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, egyházakkal, a lakossággal.”

Külön méltatták a humánumát. Számos közhasznú akciót indított a megyében. Segíti a települések fejlődését, önzetlen adományival hozzájárul a szociális gondok enyhítéséhez. A felnövekvő generáció környezettudatos és természet-közeli magatartásra nevelését szem előtt tartva, nevéhez fűződik számos pályázat, fotókiállítás, tehetséggondozó program megvalósítása is. Tevékenysége katasztrófahelyzetben is példaértékű, a részvénytársaság segítségnyújtása a vörösiszap tragédia idején és az árvízi védekezésben is kiemelkedő volt.

„Az erdő nemcsak a benn élő állatvilágé, az erdészeké vagy a vadászoké, hanem a természetjáróké, vagy akár a hétköznapi kirándulóké is.” Ezzel a mottóval indította a Veszprémi Erdőgazdaság „a Jövő a kezünkben van” elnevezésű programját az erdők közjóléti funkcióinak bővítésre. Kerékpárutakat, túraútvonalakat építettek, erdei iskolákat, kilátókat, táborhelyeket alakítottak ki, ezzel új munkahelyeket is teremtve, Veszprém megye szépségét, turisztikai vonzerejét növelve.

 

 

A kollektíva díja

Tengerdi Győző pár nappal a díjátadó után is meghatódva idézte fel a pillanatot: „Nagy örömmel fogadtam a díjat, amit igen komoly erkölcsi megbecsülésnek érzek. Azonban úgy gondolom, ez a díj nem csak nekem, hanem a Verga Zrt. egész kollektívájának szól. Megtiszteltetés ez a mindannyiunk számára.”

Hozzátette, amikor átvette a társaság vezetését, a tulajdonos magyar állam képviselői elvárásként fogalmazták meg a nyitott, átlátható, dinamikus, hatékony működést. Vezetésével és a munkatársai segítségével ennek kívánnak eleget tenni. Alázattal állnak a feladatokhoz. Egy kínai mondást idézett, mely szerint az ember felelősséggel tartozik azért, amit tesz, de azért is, amit nem tesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!