Gazdaság

2013.11.12. 15:44

Havonta kétszer ingyenes pénzfelvétel

Havonta kétszer lehet ingyenesen pénzt kivenni bankjegykiadó automatából összesen 150 ezer forintig – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Kovács Erika

Eszerint február 1-jétől ingyenes lesz adott naptári hónapban bármely automata bankjegykiadónál az első két készpénzfelvétel, aminek ösz-szege nem haladja meg a 150 ezer forintot. Annak, akinek a javaslat hatálybalépése előtt nem volt a fizetési számlájához tartozó bankkártyája, a bank ügyfélszolgálatánál 2014. december 31-ig ingyenesen vehet fel készpénzt.

Az ingyenes felvételre a hazai lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, 16. életévét betöltött ügyfél jogosult azután, hogy megjelöli azt a tulajdonában lévő fizetési számlát, aminél az ingyenes készpénzfelvételt érvényesíteni kívánja. Megtudtuk: ha egy számla egy házaspáré, és mindkettejük fizetése arra megy, akkor is havonta kétszer 150 ezret vehetnek fel. 

Leitold László veszprémi bankszakember erről elmondta: a lépés az ügyfelek szempontjából hasznos és jelentős költségmegtakarítással jár, fejenként havonta 300–1000 forintot is jelenthet. Így a tranzakciós illeték bevezetése miatt jelentősen megnőtt banki költségeket tudja mindenki számottevően csökkenteni. Amiatt volt fontos, mert a folyamatosan fejlődő pénzügyi kultúránk – csökkennek a készpénzes fizetések – nem szenvedett törést azzal, hogy sokan újra visszatérnek a készpénzes munkabér-kifizetéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!