Gazdaság

2015.02.04. 10:47

Véget ért a volán átalakítása

Határidőre sikeresen megtörtént a Volán társaságok integrációja, jelentette be közleményében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

Tremmer Tamás

A kormányzati szándéknak megfelelően 2012 év végén, a regionális közlekedési központok megalakításával, indult el a közúti közösségi közlekedés átalakítása. Lényege, hogy a huszonnégy, alapvetően megyei szinten működő Volán társaságból hét regionális közlekedési központ szerveződött, melyek így nemcsak költséghatékonyabban, hanem szervezettebben is tudnak működni. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. aktív irányítása és felügyelete mellett rendkívül összetett munkafolyamat zárult le, melynek eredményeként 2015 januárjától hét regionális közlekedési központ viszi tovább a közszolgáltatási feladatok ellátását. A közlekedési központok versenyszempontból felkészültebb vállalatok lesznek, ami a szolgáltatás minőségének javításával az utazó közönség és az egész nemzetgazdaság érdekét szolgálhatja a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!