Gazdaság

2015.04.01. 11:46

A rossz idő ellenére telt ház lesz húsvétkor a hotelekben

Forralt boros kerti parti és reggeli főtt tojással. Húsvétra készülnek a szállodák.

Prevics Éva

Már egy hete telt ház van a húsvéti hosszú hétvégére az egyik alsóörsi hotelben. Ez a pár nap a családokról szól- mondta a Naplónak a szálloda értékesítési vezetője. A gyerekeket hímes tojás készítés, nyuszisimogató és csokitojás kereső verseny várja, az étteremben pedig bárányból és nyúlból készült ételeket, valamint sonkát kínálnak. Tavaszi Zsolt szerint azzal magyarázható a szép számú foglalás a hűvösebb idő ellenére is, hogy az emberek nem tudják máskorra időzíteni a pihenésüket.

Egy másik balatonfüredi hotel is tele van már a hétvégére. A legtöbb vendég már pénteken megérkezik és hétfőn indul haza- mondta Szipőcs Nikolett értékesítési vezető. A felnőtteket forralt boros kerti partival fogadják majd, a gyerekeknek pedig végig húsvéti programokkal kedveskednek. Lesz állatsimogató és tojásfestés is.

Az egyik porvai hotelben is telt házra készülnek. Lesz tojáskeresés, gyermeklovaglás, kincskereső túra és játszóház is. A vendégek pedig húsvéti reggelit is kapnak, főtt tojással, sonkával és tormával.

Statisztikai adatok is bizonyítják, hogy húsvétkor szinte menekülünk otthonról. Egy kutatás szerint ilyenkor a szokásos vendégjárást, locsolkodást és az ünnephez kapcsolódó készülődést szeretnénk kihagyni. A húsvéti utazáson résztvevők mintegy negyven százaléka egyetlen éjszakát sem tölt a felkeresett helyen. Az éjszakázással együtt járó utazások is viszonylag rövidek, átlagosan egy, másfél éjszakát töltenek el a vendégek a pihenésük helyszínén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!