Gazdaság

2015.11.09. 18:52

Gyanúsan hirtelen omlott össze a pápai húsgyár? – Áron alul szerezheti meg a vállalat értékeit egy esetleges befektető

Pápa – Az elmúlt tíz évben az adófizetők pénzéből legalább tízmilliárd forintot pumpáltak a pápai húsgyárba. Ennek ellenére most gyanúsan hirtelen omlott össze a vállalat – jelentette ki Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő.

Polgár Tibor

Nem szabad következmények nélkül hagyni a Pápai Hús-csoport összeomlását, éppen ezért javaslatot tettem a vállalat előző három évének teljes körű átvizsgálására – jelentette be Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő.

A politikus hétfő délutáni sajtótájékoztatóján kiemelte: Pápa város képviselő-testülete az elmúlt 25 év talán legszomorúbb döntését hozta meg, amikor múlt pénteki zárt ülésén felszámolást kezdeményezett a Pápai Hús-csoporttal szemben. – A jelenlegi városvezetés által javasolt menedzsment totális kudarcot vallott – hangsúlyozta Süle Zsolt, majd hozzátette, nem szabad következmények nélkül hagyni a húsgyár összeomlását, éppen ezért az ominózus zárt tanácskozáson javaslatot tett a vállalat előző három évének teljes körű átvizsgálására, a felelősség kérdésének tisztázására. – Javaslatomat bár nem egyöntetűen, de elfogadta a képviselő-testület – jegyezte meg a Jobbik képviselője, aki emlékeztetett: a testület tagjaival ellentétben ő már korábban is kétségeinek adott hangot a húsüzem jelenlegi menedzsmentjét érintően.

Süle Zsolt hangsúlyozta: a pápai húsgyár jelenlegi menedzsmentje totális kudarcot vallott
Fotó: Polgár Tibor

Süle Zsolt szót ejtett a jövőről is. Mint mondta, a Pápai Hús-csoport összeomlása után vonzóvá válhat a gyárban felhalmozott tudás, termékpaletta és termelési technika, hiszen egy leendő üzemeltető már nem örökölné meg a cég adósságát, az értékeihez pedig valószínűleg árun alul juthatna hozzá. – Így viszont nagyot veszít az állam, nagyot veszítenek a pápaiak, miközben hatalmasat nyerhet egy lehetséges vásárló, befektető. Ugyanakkor megmarad rengeteg pápai állása, amit ebben a helyzetben nagyon meg kell becsülnünk, még ha ez sokba is kerül az adófizetőknek – fejtegette az önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!