Gazdaság

2017.03.03. 13:07

Májusban újra agrárexpó

Pápa - A korábbi évek sikeres Pápai Agrárexpói édes teherként nehezednek a szervezőkre, akik mindent megtesznek azért, hogy az idén május 19. és 21. között tartandó rendezvénnyel is meg tudjanak felelni az elvárásoknak.

Polgár Tibor

Ezt hangsúlyozta Győrffy Balázs, az expót szervező Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a 2017-es pápai mezőgazdasági szakkiállítás és vásár tudnivalóiról tartott sajtótájékoztatón. Mint mondta, tavaly a remek időjárásnak és szervezésnek köszönhetően több mint 12 ezer látogatót fogadott a regionális rendezvény, amire szavai szerint már nem a hagyományos, sokkal inkább a tradicionális jelző illik. A célközönség továbbra is a szakma, valamint azok a

civil érdeklődők, akik tartalmas kikapcsolódásra vágynak. Győrffy Balázs megjegyezte, a 21. Pápai Agrárexpó főszervezője a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara lesz, de a háromnapos eseményt nem tudnák megszervezni a helyi önkormányzat segítsége, támogatása, pozitív hozzáállása nélkül. Hozzáfűzte, az expó komoly regionális szakmai rendezvénynek számít, mely idén ugyancsak tartogat majd különféle programokat, bemutatókat a családok számára is.

Radovits Tibor, Győrffy Balázs és Áldozó Tamás Fotó: Polgár Tibor

Radovits Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke kiemelte, a mezőgazdasági ágazat legfőbb stratégiai célja, hogy több és jobb, illetve jobban feldolgozott és finomabb mezőgazdasági, élelmiszeripari terméket állítsanak elő. - Ahhoz, hogy ez így legyen, emelni kell a szakmai minőséget. A színvonalemeléshez pedig új gépekre, új technológiákra, új berendezésekre, új anyagokra, új kemikáliákra, új vetőmagvakra van szükség. Ezekről a mai világban már sokféle szinten lehet tájékozódni, de egy ilyen expó egészen más lehetőségeket, élményeket biztosít, mint például az interneten fellelhető ismeretek - mutatott rá Radovits Tibor.

Megtudtuk tőle: a 2017-es agrárexpó is szántóföldi bemutatóval kezdődik majd, és a szakmai konferenciák, megbeszélések mellett természetesen nem maradnak el a rendezvény legnépszerűbb programjai sem, mint például az állatkiállítás. Újdonságként többek között lovasfogat-bemutatót tartanak, illetve az expó helyszínéhez közeli sportpályákon házi labdarúgó-bajnokságot szerveznek az alapanyag-beszállítók számára. A 21. pápai mezőgazdasági szakkiállítás és vásár ünnepélyes megnyitóján adják át a megyei borverseny díjait.

Áldozó Tamás polgármester szerint a Pápai Agrárexpó sikere a kiszámíthatóságában rejlik: két évtizedre visszamenőleg minden esztendőben megszervezik, a nagyközönségnek szóló programok pedig népszerűek és mindig tartogatnak újdonságokat. - Pápa munkahelyeinek és adóbevételeinek tekintélyes része az agráriumból származik, a város feldolgozó- és élelmiszeripara jelentős részben az agráriumtól függ - húzta alá a városvezető, aki egyúttal reményét fejezte ki, hogy a helyi prominens gazdasági társaságok méltóképpen tudják majd képviselni, bemutatni magukat az agrárexpón. Áldozó Tamás a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a város ezúttal is minden eszközével és infrastruktúrájával támogatja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát a szakkiállítás sikeres megrendezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!