Hajmáskér

2015.08.07. 16:31

Fémhulladékra utaztak?

Hajmáskér – Húszmilliós környezeti kárt okozott három hajmáskéri és kettő várpalotai férfi, akiket környezetkárosítás bűntettével gyanúsítanak.

Kovács Erika

Ez derült ki a helyszínen, egy üzemen kívüli murvabányánál, ahol a gyanúsítottak környezetkárosítását mutatták meg a sajtónak pénteken: legalább száz köbméternyi hűtőszekrény, televízió, szétbontott kábel, kibelezett mikrók feküdtek a hatalmas kráterben, ahová a hulladékot – ahogy azt Pálmann László ezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK) vezető helyettese elmondta, legalább két-három éven át hordhatták a feltételezett elkövetők.

Elhangzott még, a gyanúsítottak tettének több szemtanúja akadt a településen és a környéken, és a rendőrök ezen a nyomon indultak el, ami után eljutottak hozzájuk. Közülük két férfit őrizetbe vettek, akik szabadlábon védekezhetnek, négyüket környezetkárosítással gyanúsítják, egyiküket pedig bűnsegédlettel.

Pálmann László ezredes és kollégái: Csaba Ákos törzszászlós (balról), Kelemen Gyula főtörzsőrmester és Kemény Gergő hadnagy, nyomozó, akik megtalálták az elkövetőket. Fotó: Kovács Erika

Az ügyet végül a VRK képviseletében Csaba Ákos rendőr törzszászlós, Kelemen Gyula rendőr főtörzsőrmester, a hajmáskéri körzeti megbízottak, és Kemény Gergő rendőr hadnagy, a bűnügyi osztály nyomozója derítette ki, akiknek Szedlák Tibor, a Verga Zrt. termelési vezérigazgató helyettese tárgyjutalmat adományozott. Az esetet Köbli Miklós helyi polgármesterrel együtt a körzeti megbízottak jelentették a rendőrségnek. Pálmann László ezredes, a VRK vezető helyettese azt mondta, harminc éves pályafutása alatt hasonló környezetkárosítással nem találkozott.

Szedlák Tibor a Verga Zrt. elöljárója lapunknak kiemelte, a természetben egyre több a szemét, ez esetben a kár húsz millióra tehető, a hulladékot elszállítják, majd rendbeteszik a helyszínt.. Hozzátette, az állami terület a MH Bakony Harckiképző Központ kezelésében van, ahol a Verga Zrt. az erdőgazdálkodó, így a költséget az önkormányzattal együtt közösen viselik, amelyhez pályáznak. Az elkövetőknél eddig egy garázst tudtak lefoglalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!