Halimba

2012.06.18. 20:16

Júniusi gyereknap Öcsön

Bár Öcs amúgy egy csendes, nyugodt kis falucska, a hétvégén, mégis mint egy méhkaptár zsongott a gyerekzsivajtól.

Schvarzkopf Anita

A faluban hagyomány, hogy a gyereknapot a tanév végét követő szombaton rendezik. Idén is élményekben és vidámságban gazdag mulatságon vehetett részt az, aki ezen a napon ellátogatott Öcsre. A Faluházban Szőllősi Tibor, a település Polgárőr Egyesületének elnöke nyitotta meg az egész napos programot. Köszöntőjében bemutatta az idén megvalósuló Rendezvénysorozat Öcs Községért címet viselő programsorozatot, melynek lebonyolítását a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal LEADER pályázati támogatásának köszönhetik. A sorozat első része a mai esemény is. Külön köszönetet mondott Kisné Borbély Adrienn körjegyzőnek, aki szakmai útmutatásaival segítette a pályázat elkészítését.

Majd a gyermekekhez fordult és részletesen ismertette a nap menetét.


A délelőtt folyamán először ellátogattak egy falusi parasztgazdaságba, ahol Baloghné Takács Renáta helyi őstermelő vezetésével megismerkedhettek a házi és ház körül élő állatok gondozásával. Folytatva útjukat, a Kőfejtőnél lévő sportpályán már vártak rájuk az ajkai Rendőrkapitányság munkatársai, akik a vakáció beköszöntésével járó közlekedési balesetveszélyekre hívták fel a figyelmet. Míg a kisebbek kerékpárral végigmentek az akadálypályán, addig a nagyobbak a kábítószerek és az alkohol veszélyeiről kaptak hasznos információkat. Ezt követően csapatokba szerveződve akadályversenyen tehették próbára szellemi és ügyességi képességeiket. Az állomásokat a falu egy-egy nevezetes pontján alakították ki, köztük a Helytörténeti gyűjteményben is, ahol olyan régi használati tárgyakat kellett felismerni, mint a sparhelt, perzselő és a rokka.

A Faluházba visszaérkezve, már elkészült az ebéd és a légvár is beindult. Délután pedig zenés gyermekműsor, játszóház, arcfestő és lufibohóc gondoskodott a lurkók felhőtlen szórakozásáról.



Mészáros Tamás polgármester örömét fejezte ki, hogy a Polgárőr Egyesület, mint a település egyik legaktívabb civilszervezete, élt ezzel a pályázati lehetőséggel. Annak meg főleg, hogy nyertek is, hiszen az önkormányzat szűkös költségvetéséből nemigen engedhetnék meg maguknak, hogy ilyen tartalmas és gazdag programokat szervezzenek a faluban. Jóleső érzéssel töltötte el, hogy a helyieken kívül a környék településeiről is érkeztek családok. Bízik benne, hogy a további falunapi és adventi rendezvényeik is ilyen sikeresek lesznek, mint ez a mostani gyermeknap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!