Micsoda fájdalom

2022.05.05. 05:50

Szívszorító dráma: „Fiunk ballagására jöttünk haza, de most a férjemet kell eltemetnem!”

A pápai kórház sürgősségi osztályán hunyt el szívinfarktusban egy külföldről hazalátogató férfi. Felesége magát hibáztatja, a kórház vizsgálatot indított az ügyben.

Hatalmas port vert fel az interneten egy homokbödögei nő írása, aki a Facebookon közzétett nyílt levelét a pápai kórház sürgősségi osztályának címezte Miért kellett a férjemnek meghalnia? címmel. A drámai bejegyzés egy múlt heti tragikus esetről szól. 

A külföldön dolgozó pár kisebbik fiuk ballagására látogatott haza, amikor a férfi múlt kedden kora reggel rosszul lett. Azonnal a sürgősségire siettek, ahol megkezdődött a több órán át tartó kálváriájuk.„Kijött az asszisztens, és megkérdezte, hogy mi a panasz. A férjem elmondta, hogy fáj a gyomra és ég a mellkasa. Önök ekkor azzal kezdtek foglalkozni, hogy miért nem a háziorvoshoz ment, és hogy lejárt az e-cardja” – írja a nő. 

Az a bizonyos e-card az Ausztriában dolgozók társadalombiztosítási kártyája. Mint kiderül a posztból, a férfinak volt társadalombiztosítása, azonban március 30-án igényeltek új kártyát, ami még nem érkezett meg hozzájuk, ezért nem tudták felmutatni. 

Bár már fél hétkor a kórházban voltak, negyed kilenckor még mindig nem történt meg a vizsgálat. 

A férfi ekkor arra kérte feleségét, hogy vigye el egy másik kórházba, és kiment az épület elé. „Én kiabáltam, hogy az anyósom októberben kapott szívinfarktust, a testvére pedig decemberben, miért nem tudják megvizsgálni? Kimentem a férjem után, és ekkor jött utánunk a portás, mondván, hogy szereztek egy orvost, aki megvizsgálja. 

Fél kilenckor ment be végül a férjem, aki ekkor már alig tudott járni. Engem nem engedtek be vele. 8:35-kor leállt a szíve… Velem háromnegyed tíz előtt közölték, hogy meghalt a férjem, és hogy nem gondolták, hogy ennyire komoly baja van” 

– írja a nő, hozzátéve, hogy azalatt a két óra alatt, amíg ott várakoztak, megmenthették volna a férje életét, de meg sem próbálták. „A kisebbik fiunk ballagására jöttünk haza, és most a férjemet kell eltemetnem, aki az életem volt 28 évig. Én hibáztatom magam, hogy nem tettem meg mindent érte” – zárja elkeseredett posztját.

„Felfoghatatlan, ami Jocival történt… Még mindig nem tudjuk elhinni, hogy nem köszön többet át az udvarról, nem mond több vicces poént, nem emeli fel a kávéscsészéjét” – írta a férfiról egy ismerősük a rengeteg részvétnyilvánító kommentelő között.

A Ripost felkereste az üggyel kapcsolatban a pápai kórházat. „Az esettel kapcsolatban vizsgálatot rendeltem el, a vizsgálat jelenleg is zajlik” – közölte a lappal dr. Havrilla Gyula főigazgató. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában