Bulvár-celeb

2023.04.12. 12:23

Megdöbbentő titkokat árult el fia Cserháti Zsuzsáról

Húsz évvel ezelőtt, mindössze 55 éves korában halt meg a magyar pop-rock történelem emblematikus alakja, Cserháti Zsuzsa.

Cserháti Zsuzsa 1972-ben

Forrás: Fortepan

Fotó: MHSZ

Az M5 kulturális csatorna Magyar nők című műsorában az eMeRTon-díjas énekesnő fia, Szirtes Krisztián idézte fel édesanyja emlékét.

Elmesélte: tehetséges balerina és tornász is volt Cserháti Zsuzsa, sérülés, valamint egy sikertelen felvételi vetett véget ez irányú karrierjének. A divatcsarnokban dolgozott mint eladó, az óra-ékszer osztályon. A civil életéből szerzett barátaival évekkel később is jó kapcsolatot ápolt – mondta Cserháti Zsuzsa fia, aki gyermekkorában ritkábban találkozott édesanyjával. 

„Számomra sokáig vasárnapi anyuka volt. Négyéves koromban váltak el a szüleim, ezután édesapámmal éltem. A mellőzött időszakban édesanyám sokat dolgozott külföldön is, ekkor még kevesebbet találkoztunk. Tizennégy évesen költöztem hozzá, innentől láttam bele jobban a szakmájába”

– emlékezett vissza a műsorban gyerekkorára Szirtes Krisztián.

Cserháti Zsuzsa a magyar pop-rock történelem emblematikus alakja volt, 1972-ben ismerte meg az egész ország, amikor fellépett a Táncdalfesztiválon. Meg volt benne minden, ami nagy sztárrá tehette, hiszen az ország egyik legjobb hangú énekesnőjeként tartották számon. A mellőzöttség évtizedeit azonban ugyanolyan nehezen dolgozta fel, mint a kilencvenes évek közepén jött sikert.

„Mind erkölcsi, mind anyagi szempontból nagyon rosszul élte meg a mellőzöttségét. Aztán a rendszerváltással hazánkban is beköszöntött egy olyan sztárkultusz, ami a szocialista érában nem létezett.

Ezzel is nehezen birkózott meg, feszélyezte, hogy az emberek kíváncsiak a magánéletére. Alapvetően zárkózott volt, az éneklést is úgy fogta fel, mint egy munkát, amiben mindig a maximumot akarta nyújtani. Mindettől függetlenül az ekkor jött sikert úgy élte meg, hogy valamennyit visszakapott abból az elismerésből, amely az azt megelőző húsz évben járt volna neki” – idézte az Origo.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában