Bulvár-celeb

2023.10.03. 10:05

Rihannáról koppintotta a ValMar az új slágerét?

Az egyik magyar énekesnő szerint a ValMar legújabb dala kísértetiesen hasonlít Rihanna egyik nótájára...

Forrás: Origo

Kétség sem fér ahhoz, hogy ami a ValMar kezei közül kikerül, az biztosan sláger lesz! Így történt ez most is, a Valencia című daluk egyszerűen letarolta a netet: alig két hét alatt már 1,7 milliónál jár a nézettségük, s szinte minden fiatal ezt dúdolja most. Az egyik magyar énekesnő azonban észrevette, hogy a sláger refrénje kísértetiesen hasonlít az egyik világhírű nóta refrénjére. Legalábbis a dallamára.

A The Anahit névre hallgató énekesnő egy TikTok-videót is csinált a felfedezéséről, melyben azt szemlélteti, hogy miért olyan ismerős sokaknak ValMar új slágerének a dallama. Leszögeznénk, hogy plágiumról szó sincs, az előadó csupán a hasonlóságra hívta fel a figyelmet! Mindezt úgy, hogy a Valencia refrénjét is elénekelte, majd Rihanna Work című száma következett.

Mint kiderült, az énekesnővel többen is egyetértettek, sokak szerint ugyanis tényleg hasonlít a két dallam. 

Mit mond egy szakértő a témában: valóban hasonlít a két dal?

A segítségünkre ezúttal DR BRS volt, aki számtalan, népszerű zenei projektet tudhat maga mögött, nemcsak DJ-ként, de producerként is komoly elismerésre tett szert a magyar zeneiparban.

– Erre azt tudom mondani, hogy mindenki referenciadalokból dolgozik. A külföldi trendek nagy hatással vannak ránk is, így fordulhat elő, hogy soundok hasonlítanak vagy éppen megegyeznek. Ez viszont messze van a plágiumtól!

– kezdte a Bors megkeresésére DR BRS, aki hozzátette, nem ritka, hogy zenészek másoktól szereznek inspirációt.

– Itt most Rihanna Work című nótájával hozták összefüggésbe a Valenciát, de engem sokkal jobban emlékeztet Drake és Bad Bunny közösére, a MÍA-ra. 

– Ez egyébként nem egyedülálló eset, 

csak hogy saját példát hozzak: a Tűzvarázsló című dal alatt Bruno Mars 24k Magic beatje szól, a dob szekciót átemeltük. Vagy megemlíthetem Fenyő Miklóst és Komár Lacit is. Ők sok Elvist hallgattak, és nyilván hatással volt a zenéjükre. A ValMar is csak a mai trendeket követi, azt viszont nagyon jól! – tette hozzá a sztár DJ, mi pedig alább megmutatjuk a felsorolt dalokat – írja a Bors.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában