Bulvár-celeb

2024.04.03. 17:30

A fehér csodaszarvas létezik! És nem is kell érte messzire menni (videó)

A gyönyörű állatot levideózó férfi azt hitte, káprázik a szeme.

MW

A kép illusztráció!

Fotó: Shutterstock

A hihetetlen találkozást kedd reggel sikerült lencsevégre kapni a debreceni Vekeri-tó mellett. A férfi arra lett figyelmes, hogy egy fehér szarvas sétál az út szélén, majd beszalad a fák közé. A felvételen látható állat valószínűleg azért nem hasonlít a társaira, mert pigmenthiányos - írja a Magyar Nemzet.

A Haon.hu utánajárt, mennyire számít ritkaságnak a jelenség.

Megmutatták a felvételt a Természettár vezetőjének, hogy segítsen beazonosítani az állatot. Váradi Zoltán elárulta:  a videón egy dámszarvast látunk. 

Elmondta, hogy valószínűleg nem albínó, hanem pigmenthiányos példány, amelyet a szakma leucisztikusnak nevez. A fajon belül nem tekinthető túlzottan nagy ritkaságnak, mivel a dámvadállomány körülbelül 15 százalékára jellemző ez a tulajdonság, tehát nem éppen fehér holló. 

Hozzátette, ahhoz, hogy megállapítsuk, albínóról van-e szó, látni kellene az állat szemét, ugyanis ebben az esetben az piros lenne.

Számos állatfajnál, például a feketerigóknál is gyakran előfordulnak leucisztikus egyedek, de például egy gímszarvas esetében szinte biztos, hogy nem fogunk hasonlót látni 


– mondta Váradi Zoltán.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában