időjárás

2018.03.05. 16:25

Felhős keddünk lesz, de tovább melegszik a levegő

Hétfő este ónos eső veszélye miatt több megyére adtak ki figyelmeztetést.

Az OMSZ veszélyjelzése szerint Budapestre, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Hétfőn éjszaka országszerte borult lesz az ég, elsősorban a Dunántúlon várható vegyes halmazállapotú csapadék; az Alpokalján hó, másutt ónos eső, eső. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, a magasabban fekvő helyeken meg is erősödhet. A hőmérséklet hajnalban 0 fok körül, -2 és +2 fok között alakul.

Az éjjeli felhők reggelre sem oszlanak szét, így kedden többnyire borult lesz az ég, délután viszont helyenként átmenetileg felszakadozik a felhőzet. Többfelé várható eső, északnyugaton és a hegyekben havas eső is lehet. A délkeleti szél megélénkül, a Dél-Alföldön meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 fok körül valószínű, tehát fagyni várhatóan már nem fog. Napközben 1 és 6 fok között lesz a hőmérséklet, de a Dél-Alföldön akár 7, 8 fokig is felmelegedhet a levegő.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!