Krimi

2023.07.27. 10:07

Hatszor szúrta hátba saját fiát egy apa: törött tükördarabbal esett neki

A fiú nevelőanyját is fenyegette.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ground Picture

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki brutálisan bántalmazta és megpróbálta megölni a saját fiát, korábban pedig a nevelőanyját fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy különböző kölcsönöket vegyen fel és adja át neki – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, 2021 szeptemberében a már nagykorú fiú látogatóban volt apjánál, és összeszólalkoztak azon, hogy a férfi szerint a fia keveset van vele. A fiú ekkor hazaindult, de az utcán apja utolérte, pofon vágta és visszaparancsolta a házba.

Pár óra múlva a fiú újra hazaindult, apja ekkor is utánament, többször fejen és arcon ütötte, és megrúgta a mellkasán.

Ezután felvett az udvaron egy törött tükördarabot és azzal hatszor hátba szúrta a fiút, közben azt kiáltotta, hogy megöli.

A fiú segélykiáltását meghallotta a szomszéd, aki értesítette a rendőröket. A sértett csak a rendőrök kiérkezése után szabadult az ingatlanból, amelynek kapuját apja bezárta.

A bántalmazás következtében a fiú közvetlen életveszélyes állapotba került.

A közleményben tudatták azt is, hogy a vádlott 2021 nyarán szabadult korábbi, erőszakos bűncselekmény miatt kiszabott fegyházbüntetéséből. A nevelőanyjához költözött egy Pest vármegyei településre, majd az idős nőt fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy különböző kölcsönöket vegyen fel és adja át neki.

Miután az értékesebb ingóságokat a férfi eladta, kiabálva, veréssel fenyegetve annyira megfélemlítette az asszonyt, hogy az összesen 900 ezer forint kölcsönt vett fel egy magánszemélytől, illetve egy pénzügyi szolgáltatótól, és ebből 800 ezer forintot átadott neki.

A férfi folyamatosan nyomás alatt tartotta nevelőanyját, bántalmazta, és előfordult, hogy a karján késsel megszúrta. Végül az idős asszony elmenekült az otthonából a testvéréhez.

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete és folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt emelt vádat a férfi ellen.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában