keresztény értékrend

2018.01.24. 21:03

Átadták a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat

Hajdu Noémi, az MTVA munkatársa kapta idén a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elismerését Veres András győri megyés püspök, a testület elnöke adta át csütörtök este Budapesten – közölte az MKPK sajtószolgálata.

Hajdu Noémi az MTVA M2 csatornaigazgatóság szerkesztő-riportere, gyermek- és ifjúsági műsorokat készít.

„Emellett rendszeresen komoly részt vállal a vallási műsorok szerkesztésében is”. Ezt a munkát „minden ellentételezés nélkül végzi”, „az egyház életéről szóló műsorok készítésével” segítve „az evangelizációs munkát” – olvasható a közleményben.

A díjazott „a vallási szerkesztőség műsoraiban a hitelesen megélt kereszténységet mutatja be, és ez a lelkület mutatkozik meg munkája minden területén” – írták.

Az újságírói hivatás megbecsülésének jeléül az MKPK 2001 óta minden évben ösztöndíjjal támogatja a média egy-egy munkatársát a keresztény értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítéséért a nem egyházi sajtóban.

Szalézi Szent Ferencet (1567-1622) XI. Piusz pápa 1923-ban jelölte ki az újságírók védőszentjének. A savoyai születésű genfi püspököt 1665-ben avatták szentté, 1877-ben pedig egyházdoktorrá nyilvánították. Legismertebb műve a Filotea (A jámborság útja). Írásaiban egyszerűen, közérthetően fogalmazott, stílusát a francia akadémia is mintaszerűnek ítélte.

A díjátadó ünnepség előtt szentmisét mutattak be a médiában dolgozókért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában