Legendás darab

2022.04.30. 06:55

Bemutatkozik a Chicago musical a Szegedi Szabadtéri Játékokon

A musical főszerepeiben a hazai színházi élet népszerű, változatos műfaji háttérrel rendelkező művészei játszanak majd.

Először szerepel a Chicago musical a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán, az augusztusi bemutatót Béres Attila rendezi. John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világhírű musicaljének bemutatóját augusztus 12-én tartják a Dóm téren, majd még 5 este láthatja a közönség, így augusztus 20-án a darab zárja a fesztivál idei évadát.

A musical főszerepeiben a hazai színházi élet népszerű, változatos műfaji háttérrel rendelkező művészei játszanak majd. A revüsztár kettős gyilkos Velma Kelly szerepében Ónodi Esztert látható, akit Billy Flynn ügyvédként Nagy Ervin képvisel majd a Dóm tér színpadán. Morton Mama dögös börtönőrszerepében Janza Kata tér vissza Szegedre.

A színművészek nem először lépnek a Szabadtéri Játékok színpadára. Nagy Ervin a Leányvásár és a Marica grófnő operettekben mutatta meg sokoldalú tehetségét. Ónodi Eszter olyan nagyszabású prózai előadásokban szerepelt, mint a III. Richárd és Az ember tragédiája. Janza Kata pedig közönségkedvenc musicalekben játszott a Rudolf, a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji álom, a Jekyll és Hyde, az Elfújta a szél, az Apáca Show és természetesen az Elisabeth főbb szerepeiben.

Március elején az alkotók 150 tehetséges jelentkezőből választották ki Czakó Juliannát, aki a hírnévre vágyó Roxie Hart szerepében lép a Dóm tér hatalmas színpadára. Mészáros Máté (aki jelenleg a Hotel Margaret és A Séf meg a többiek című sorozatokban is látható, de feltűnt többek közt a Kincsem és a Seveled című mozifilmekben is) Amost Hartot, Roxie jóravaló, ám kissé hiszékeny férjét alakítja majd. A Konferanszié szerepében pedig a népszerű stylist, műsorvezető, látványtervező, Lakatos Márk foglalja egységbe és közvetíti a pergő eseményeket.

Béres Attila egyedi koncepciót követő rendezésében nemcsak az igazságszolgáltatás és a show-biznisz olvad egybe a színpadon, beemeli a történetmesélésbe a hétköznapi valóságot, a paneldzsungelek érzelmileg is sivár miliőjét. Reflektál a darab központjában álló 15 perc hírnév problémakörének aktualitására, univerzális mondanivalója mellett is sok izgalmas megoldással kikacsintva a magyar valóságra.

Borítókép: MTI / Ujvári Sándor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában