Ország-világ

2021.05.17. 12:42

A FINA alelnökét fogadta a magyar miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök a Budapesten zajló vizes Eb-ről, a fiatal úszók továbbképzéséről és a magyar úszósport támogatásáról is tárgyalt hétfőn a Karmelita kolostorban Husain Al Musallammal, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) első alelnökével, a szervezet elnökjelöltjével – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Budapest, 2021. május 17. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor kormányfõ (j) fogadja Huszain al-Muszallamot, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elsõ alelnökét, a szervezet elnökjelöltjét a Karmelita kolostorban 2021. május 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotós: Fischer Zoltán

A találkozón részt vett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára is. A megbeszélésen értékelték a jelenleg Budapesten zajló LEN úszó Európa-bajnokságot, amely a koronavírus-járvány kezdete óta a legnagyobb európai úszóverseny.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a tárgyaláson szóba került a FINA új kezdeményezése is, amellyel

támogatni szeretnék az úszó fiatalokat és fiatal felnőtteket, akik a versenyzés utáni életükre készülve továbbképzésükön gondolkodnak.

Ezzel kapcsolatban egy ösztöndíj-program létrehozása a terv, melynek részeként a közeljövőben több ország vezető egyetemeivel szeretne megállapodást kötni a sportszövetség.

Az úszósport Magyarországi helyzetéről Orbán Viktor elmondta:

a 16 kiemelt sportág közül – a szakmai működtetés és fejlesztés támogatásait figyelembe véve – az úszás részesül a legmagasabb állami támogatásban.

2010 óta, a tanuszoda programot is beleértve, a kormány 163 milliárd forintot fordított uszodák fejlesztésére, építésére. A mindennapos testnevelés bevezetésével párhuzamosan pedig a Magyar Úszó Szövetség 2013-ban meghirdette a „Minden gyermek tanuljon meg úszni” programot, az Úszónemzet Program részeként.

Borítókép: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Huszain al-Muszallamot, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) első alelnökét, a szervezet elnökjelöltjét a Karmelita kolostorban 2021. május 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában