Magyar Kupa

2024.04.25. 09:46

Kevés volt az Ebedli Zoltánt idéző villanás

A Ferencváros 1–0-s hátrányból fordítva nyert 2–1-re a Magyar Kupa elődöntőjében a Nyíregyháza vendégeként, és csakúgy, mint két éve, a Paks ellen vívja a finálét. A nyírségieket felkészítő Tímár Krisztián szerint a rutintalanság miatt szenvedtek vereséget. A Ferencváros edzője, Leandro de Almeida szerint a szurkolók támogatása nélkül nem sikerült volna továbbjutniuk.

MW

A Nyíregyháza 84 percen át vezetett a Ferencváros ellen, amely a hajrában fordított

Forrás: Kelet-Magyarország

Fotó: Gazdag Mihály

A Paks már kedden bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, miután hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte a vendég Kisvárdát, így 2022 után másodszor játszhat döntőt a kupasorozatban. A szerdai másik elődöntőben a másodosztályban éllovasa, a Nyíregyháza fogadta az NB I-ben már bajnok Ferencvárost. Saját stadionjának újjáépítése miatt a Nyíregyháza szerdán a Ferencvárost Balmazújvárosban fogadta – írta meg az Origo.

259A4956
Fotó: Gazdag Mihály / Forrás: Kelet-Magyarország

Ebedli unokája is betalált

Nem látszott az osztálykülönbség, a Nyíregyháza rögtön a meccs kezdetétől a Ferencváros egyenrangú ellenfele volt. Az első félidő nem hozott gólt, a második félidő elején a Fradi előnybe kerülhetett volna. Varga Barnabás harcolt ki büntetőt, amit aztán ki is hagyott. A 68. percben vezetést szerzett a Nyíregyháza. Az exfradista Nagy Dominik ívelt középre, a lepattanót egy másik exfradista, a zöld-fehérek utánpótlásában nevelkedett Kovácsréti Márk – aki amúgy Ebedli Zoltán unokája – lőtte be a kapuba, olvasható a Magyar Nemzet oldalán

259A5253
Fotó: Gazdag Mihály / Forrás: Kelet-Magyarország

A zöld-fehérek csak az utolsó öt percben tudtak egyenlíteni: a 85. percben Ibrahim Cissé egyenlített, majd a 89. percben a negyedórával korábban csereként beállt örmény Edgar Szevikjan egy nagy góllal eldöntötte a találkozó és a továbbjutás sorsát. Az örmény támadó a Diósgyőr ellen is hasonló találatot szerzett a bajnokságban.

Egész életemben emlékezni fogok erre a gólra, hiszen ez volt az első találatom a Ferencvárosban

– mondta el nemrégiben a DVTK-nak rúgott góljáról a 22 éves Szevikjan, aki a télen az orosz Nyizsnyij Novgorodtól igazolt a Fradihoz. A Nyíregyházának az utolsó percekben még volt lehetősége egyenlíteni, de a Fradi kapusa, Varga Ádám, miként a mérkőzés során többször is, nagyot védett. A lefújás után a nyírségiek edzője, Tímár Krisztián dicsérte csapatát, és szerinte csak a rutintalanságuk miatt nem tudták legyőzni a bajnoki címvédőt.

A helyzetkihasználás volt a kulcs

A Szpari edzője szerint egy dolog mutatta meg a kilencven perc alatt, hogy milyen teljesítményt nyújtott a csapata.

A vezetésünk után volt esélyünk, hogy megszerezzük a második gólt, sajnos a helyzetkihasználásunk nem volt tökéletes, ami a rutintalanságnak is betudható, de mindent elmond a teljesítményünkről, hogy az ellenfél kapusa lett csapata legjobbja. Büszke vagyok a csapatra, és sajnálom, hogy nem írhattuk tovább a Szpari futballtörténelmét

mondta el Tímár Krisztián.

Először is szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, 12. játékosként ők voltak ma a legjobb formában

– nyilatkozta a már eltiltott vezetőedző, Dejan Sztankovics távollétében értékelő Leando de Almeida a Ferencváros részéről

A Nyíregyháza nagyon szervezetten játszott, nem véletlen, hogy eljutottak az elődöntőig. Örülök, hogy ilyen tartást mutatott ma a csapat. Az utolsó pillanatig hittünk benne, hogy tudunk fordítani, de a legfontosabb, hogy bejutottunk a döntőbe. Az akarat volt a győzelem kulcsa. Voltak hibáink, technikai, taktikai szempontból is, de az akarás, a szív hozta ezt a győzelmet

– mondta el a Fradi egykori labdarúgója. 

A hazai kupasorozat döntőjében tehát a Paks és a Ferencváros találkozik majd. A mérkőzést május 15-én rendezik a budapesti Puskás Arénában.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:

Nyíregyháza–Ferencváros 1–2 (0–0)

gólszerzők: Kovácsréti (68.), illetve Cissé (85.), Szevikjan (89.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában