zene és színház

2019.06.02. 07:00

Jézus Krisztus három arca – Sasvári Sándor Alsóörsön adott koncertet

– Eredetileg zenésznek készültem, és csak kíváncsiságból jelentkeztem – Kerényi Miklós Gábor javaslatára – 1982-ben az akkoriban induló Rock Színház társulatához. Felvettek egy nagyon jó kedélyű társaságba, és rengeteg, azóta is tartó barátságra leltem – kezdte alsóörsi koncertje előtt a beszélgetést Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színművész, énekes.

Szendi Péter

Sasvári Sándor fantasztikus koncertet adott Alsóörsön, sármos megjelenése, érces, tiszta hangja sokak tetszését elnyerte

Fotó: Szendi Péter/Napló

Nemcsak a hölgyek, hanem a férfiak szívébe is hamar be­lopta magát Sas – ahogy kollégái és barátai hívják. Sármos megjelenése elsősorban a női rajongókat hozta lázba, érces, tiszta hangja pedig a férfiakat is, főleg azok után, amikor a Hair egyik legnagyobb slá­gerét adta elő, felugorva az asztalra.

A Jézus Krisztus Szuper- sztár 1986-os magyarországi ősbemutatóján alakíthatta Jézus szerepét. Kiválasztottnak érzi magát, amiért ezzel a csodálatos szereppel közelebb kerülhetett Jézushoz. – Ezt a szerepet még – hála Istennek – rengetegszer eljátszhattam, átélhettem. Jézus személye a későbbiekben a Mária evangéliumában is rám talált, ahol egy kicsit más nézőpontból formálhattam meg. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy Jézust három különböző darabban három különböző módon alakíthattam. A Sztárcsinálókban Kyprios Jézusként, a másik kettővel ellentétben egy ál-Jézust jelenítettem meg, ami mindenképpen érdekes feladat volt. Jelenleg is számos darabban játszom főleg itthon, például a Madách Színházban – folytatja Sasvári Sándor, aki a mai napig játssza Az operaház fantomja címszerepét. A musicalen kívül más színészi területeken is volt lehetősége kipróbálni magát, szerepelt operettben, operafilmen és filmben is.

Sasvári Sándor fantasztikus koncertet adott Alsóörsön, sármos megjelenése, érces, tiszta hangja sokak tetszését elnyerte
Fotó: Szendi Péter/Napló

Már gyerekkorától vonzódott az állatokhoz, különösen a lovakhoz. A Mester utcában laktak, s akkor még lovas kocsik jártak arrafelé. Amikor meghallotta a lovak közeledését, ugrált a kiságyában, s kiabálta, hogy: „Gyorsan, pacihoz!”, és akkor azonnal ki kellett venni a kiságyból és odavinni az ablakhoz. Nagyon hálás a szüleinek azért, hogy lehetővé tették, hogy minden nyáron a Mátrában nyaralhassanak.

– Nagyon jól éreztem magam a vidéki életben, a rengeteg állat között. Még marhapásztornak is beálltam a barátaimmal. Nyolcéves voltam, amikor a nővéreim jártak lovagolni egy lovardába, ahová én is elkísértem őket. Ott szerettem bele a lovaglásba, de rengeteg más helyre is jártam lovagolni.

Nem tudja elképzelni az életét lovak nélkül Sasvári Sándor, aki jelenleg tizenegy gyönyörű paripával osztja meg a birtokát Csömörön. A színész kitartó munkával saját istállót és lovardát építtetett, mely közvetlenül a háza mellett áll, így mindig szeretett lovaival lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!