Auróra kőrispataki szalmakalapban

2023.07.25. 08:00

Tévéforgatásra tartva állt meg a Balatonnál a divattervező

Még titok, mit csinál az elkövetkező napokban a televíziós műsorokból ismert divat- és ékszertervező, Németh Hajnal Auróra, de azt elárulta, hogy egy újabb tévéforgatásra tartva megállt a Balatonnál.

Rimányi Zita

Fotó: Aurora FolkGlamour

Úgy alkot egyedi modelleket az iparművész, hogy a trendit ötvözi a tradicionálissal, a boltokban megvásárolhatót a kézzel hímzettel, népi hagyományaink színes darabjait teszi a mindennapokban hordhatóvá és annak, hogy ez működik, maga a legjobb példája azzal, ahogy öltözködik. A tó partján sétálva azt a szalmakalapot vette fel, ami Székelyföldön, Kőrispatakon készült. Erdélyben rendezett ugyanis mesés divatbemutatót, ami attól mesés, hogy kollekcióinak kifutón felvonultatását mindig történetekbe rendezi, magyar népmesék, balladák alapján.

Forrás: Aurora FolkGlamour

Lapunknak elmondta, hogy már akkor tudta, amikor Korondon megállva egy boltban megvette a kézműves, széles karimájú darabot, hogy nem csak simán fogja felvenni, hanem kidíszíti. 

Fotó: Aurora FolkGlamour

A tetejére gyöngyök kerültek, a hátuljára hímzett, antik szalagokat választott ki Auróra a gyűjteményéből, azokat varrták rá, s azokon is gyönygyözések vannak. Így nemcsak a nap ellen véd ez a szép darab, emlékeztet arra, hogy eleink milyen gyönyörű viseletekkel, mintákkal fejezték ki érzelmeiket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!