Bulvár

2023.09.13. 10:00

Egy balatoni hal hozta össze Lékai Mátét és Lékai-Kiss Ramónát

A Petőfi Kulturális Ügynökség Nyári gyerekek című podcastsorozatában ismert emberek vallottak a magyar tengerhez fűződő különleges viszonyukról.

Veol.hu

Lékainak Szigliget jelenti a a Balatont

Forrás: Magyar Kultúra Podcast/Antal DÁniel

A Petőfi Kulturális Ügynökség podcastsorozatában Rédl Ádám műsorvezető olyan ismert emberekkel – a Bagossy fivérek, Lábas Viki, Lékai Máté, Ördög Nóra és Szerednyey Béla – beszélgetett, akiknek az élete összefonódott a Balatonnal. A beszélgetésekből kiderül például, mi az első emlékük a tóról, melyik balatoni település áll a legközelebb a szívükhöz, milyen slágerek juttatják eszükbe a balatoni nyaralásokat, de mesélnek azokról a helyekről is, ahová újra és újra ellátogatnak.

Kevesen tudják, hogy Lékai Máté, a Ferencváros kézilabdázójának nagypapája nem más, mint a szigligeti strand legendássá vált keszegsütője, a tavaly elhunyt Oszi bácsi. A sportoló többek között arról is mesélt a Nyári gyerekekben, milyen szerepet játszott a halsütöde abban, hogy elhívta randevúra későbbi feleségét, Lékai-Kiss Ramónát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!