Gyorsan, egészségesen

2018.04.17. 14:23

Finom és diétás? Mutatjuk a trükköt! – videó

Finomat, egészségeset, sokat enni olcsón, gyorsan úgy, hogy közben fogyunk? Nem csalás, nem ámítás!

veol.hu

A fogyókúra a nők mindennapjainak fontos eleme, sokan viszont -segítség híján- a koplalást választják. Ennek amellett, hogy egészségtelen, és a megfelelő tápanyagokat hirtelen vonja el a szervezettől az is a veszélye, hogy éppen az ellenkezőjét érik el. Tehát a szervezet „bepánikol”, és elkezd tartalékolni.

Rengeteg diétás étel receptjét olvashatjuk az interneten, ami amellett, hogy elég drága, még sok időbe is telik. Olyan recepteket próbálunk összegyűjteni, és bemutatni a nyári szezon kezdetéig, amik nagyon gyorsan elkészíthetőek, laktatóak, finomak, DE egyáltalán nem hizlalnak.

Zöldséges-sonkás muffin

Hozzávalók:

6 darab elkészítéséhez

1 paradicsom ( kb 75 g) – 17 kcal

1 sárgarépa ( kb 240 g ) – 96 kcal

1 cukkini ( kb 240 g ) – 41 kcal

3 tojás – 265 kcal

6 szelet sonka – 107 kcal

A kalória értékek a kaloriabazis.hu oldaláról származnak.

Elkészítés:

A sárgarépát lereszeljük, pici vízben megpároljuk. Sóval, borssal, oregánóval (vagy bármilyen zöldfűszerrel, ízlés szerint) fűszerezzük meg. Vágjunk apróra egy paradicsomot, keverjük hozzá. Reszeljük le a cukkinit is, ez is mehet a sárgarépához. Főzzük le a levet róla, közben egy muffinsütőbe hajtogassuk a sonkaszeleteket. Az összefőzött masszát kanalazzuk a sonkabatyukba. Három darab tojást verjünk fel, és fűszerezzük ízlés szerint (amikkel fentebb a sárgarépát is fűszereztük). Öntögessük rá a tojásokat a halmocskákra. Tegyük sütőbe 10 percre. Kész. Aki igényli tegyen rá egy pici sajtot is sütés közben. Tálaljuk friss salátával!

Aki komolyan gondolja a fogyókúrát, érdemes számolni, hány kalóriát visz be naponta a szervezetébe. Ha megenné egyszerre mind a hat darab elkészült zöldséges-sonkás muffint, akkor is csak 526 kcal-t vinne be, és ennek összesen 21 g ch értéke van. De megnyugtatom Önöket, ha kettő darabot esznek meg belőle, egy kisadag friss salátával, uzsonnáig nem fognak éhezni.

Mindenképp figyeljenek rá, hogy a drasztikus diéták legtöbb esetben több rosszat okoznak a szervezetnek, mint jót. A fogyókúrás diéták során lecsökkentjük a kalória bevitelt azért, hogy testünk minden nap több kalóriát égessen el, mint amennyit elfogyaszt. Egy idő után a testünk a zsírtartalékokat kezdi el energiaforrásként használni, ami pedig súlyveszteséghez vezet.

A napi 1000-1500 kcal-t bevivő alacsony kalóriás diéták, de főleg a napi 1000 kcal alatti nagyon alacsony kalóriás diéták azonban számos egészségügyi problémához, illetve akár a hosszú távú fogyás megállásához is vezethetnek. Olvasson erről még többet >>

Önnek is van egy jó diétás receptje?

Küldje el nekünk a [email protected]-ra, és kollégáink elkészítik!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában