VeolRecept

2018.07.03. 12:53

Könnyű nyári ebéd a meleg napokra: Tejszínes csirkeragu – Videó

A VeolRecept sorozatban egy könnyed ebédötlettel készültünk olvasóinknak.

veol.hu

A mindmegette.hu oldalán talált recept adta az ihletet ahhoz az ételhez, amelyet el is készítettünk. A szokásos fokhagymás csirkeragu egy módosított változatát főztük meg, amihez a hozzávalókat természetesen a veszprémi piacon szereztük be. Mivel a nyári időszakban legtöbben próbálnak vigyázni az alakjukra, ezért a kalóriabázis segítségével feltüntetjük a hozzávalók értékeit is.

Hozzávalók:

Piaci ár:

Kalória:

fokhagyma (3 gerezd – 12 gr)

1480 / kg

18 kcal

TV paprika (1 db – 50 g)

250 / kg

10 kcal

Főzőtejszín 10% (3 dl)

918 / l

360 kcal

Csirkemell (0,5 kg)

1200 / kg

560 kcal

Kockázott bacon (100 g)

1098 Ft / kg

376 kcal

cukkini (1db)

380 / db

34 kcal

 

 

Elkészítés:

A fokhagymát apróra kockázzuk, majd egy kevés olajon megpirítjuk, hozzáöntjük a bacont, majd az összevágott paprikát, és együtt pirítjuk őket egy nagyobb serpenyőben. Ezt az alapot fűszerezzük sóval, borssal, majorannával és sok-sok kakukkfűvel. A sóval vigyázzunk, mert a bacon alapból is sós, de a tejszín ebből el fog venni.

A fűszeres alaphoz keverjük hozzá a kockára vágott csirkemellet, és pirítsuk fehéredésig-pirulásig, majd öntsük rá a csíkokra vágott cukkinit. Ha elfőtte a levét, öntsük fel tejszínnel. Ilyenkor még utánfűszerezhetünk sóval, borssal, kakukkfűvel, és egy késhegynyi gyömbérrel, és várjuk meg, amíg összeforr a tejszín a hozzávalókkal.

Reformkörettel, egy kis reszelt sajttal, és finom száraz fehérborral tálaltuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában