Tacsi Tali

2018.09.16. 13:09

Tacsik és gazdáik találkoztak Veszprémben

Volt itt fekete, barna és világosabb színű, rövid-, hosszú-és szálkás szőrű, normál, törpe és nyúlász méretű, csendes és ugatós kis tacskó is, akik láthatóan nagyon élvezték a találkozást a fajta társaikkal.

Molnár Sándor

Több mint ezren jöttek el az ország különböző pontjairól

Igazán vidám forgatag fogadta szombaton a Kolostorok és Kertek rendezvényterületére látogatókat. A tacskó tulajdonosok hozták el kis kedvenceiket, hogy egy kellemes napot töltsenek együtt azokkal, akik szintén kedvelik az alapvetően vadászkutyának kitenyésztett, de a városi élethez is kiválóan alkalmazkodó rövid lábú és mozgékony kis jószágokat. Csaba Eszter 2014-ben szervezett először Tacsi találkozót Veszprémben.

Kis kedvence, Szuszi miatt találta ki az egészet. Mára annyit fejlődött a rendezvény, hogy a IV. Tacsi Tali-ra már több mint ezren jöttek el az ország különböző pontjairól, sőt még Ausztriából is. A legtávolabbi tacskó tulajdonos Szegedről érkezett.

Szórakoztató programokkal is várták az érdeklődőket

Kiderült az is, hogy a találkozónak már saját logója is van és 65 támogatót, köztük az egyik nagy kutyaeledel gyártót is sikerült a program mellé állítani. A nap folyamán bemutatókkal és zenés, szórakoztató programokkal is várták az érdeklődőket. Természetesen ügyességi-és szépségversenyt is rendeztek a kutyusok részére. Utóbbi nevezési díját jótékony célra, a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentés programjának és az Eszkuláp Állatvédő Egyesületnek ajánlották fel.

Kis Pál Ercsiből érkezett a találkozóra lányával és a 10 éves veterán tacsival, valamint az öthónapos Nutellával. A csoki színű kis tacskó nagyon ritkának számít,tenyésztője 11 évig várt rá, hogy előjöjjön ez a szín, amelyet anyukájától örökölt a kiskutya. Kis Pál szerint konok, makacs, önfejű kutyusok a tacskók, de tüneményesek és a világ mókamesterei, akiknek arany élete van náluk a Duna parton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában