dörgicse, veszprém, dudar, balatonfüred

2018.10.02. 15:32

Taroltak a Veszprém megyei épületek az Év háza versenyen

Az Év háza versenyen családi ház és lakóépületek kategóriában Kovács D. Barnabás építész vehette át az első díjat Dörgicsére tervezett nyaralóépületéért.

Fotó: Bata Tamás

Középület kategóriában a Berecz Tamás és Batári Attila építészpáros épületfelújítása, a budapesti Tours-i Szent Márton-plébániatemplomon végzett munka bizonyult a legjobbnak.

Hagyományosan október első hétfőjén, az építészet világnapján rendezték meg az Év háza pályázat ünnepélyes díjátadóját, ahol idén először osztottak két fődíjat – közölték az esemény szervezői hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége által kiírt pályázatra idén 23 pályázat érkezett.

A Kovács D. Barnabás által tervezett nyaraló Dörgicsén Fotó: Bata Tamás/facebook

Az 500 ezer forinttal járó fődíjat nyert Kovács D. Barnabás nyaralóját a zsűri szerint visszafogott, elegáns szín- és anyaghasználat jellemzi, amely szépen idézi a múlt idők vidéki építészetét. A házat a szép átlátások, a néhol előtűnő faszerkezetek és látszó fedélszék, valamint az alaprajzi szerkesztés és terek teszik korszerűvé.

A fődíjasok mellett különdíjat kapott a veszprémi Historia Hotel Malomkert tervezéséért Kovács Zsolt György, Beránková Jana, Kovács Dávid és Gaschler Gábor; a budajenői műemlék magtár tervezéséért Csóka Balázs; a pécsi Onkoterápiás Intézet tervezéséért pedig Varga Tamás.

Zöld ház – energiahatékonyság különdíjat kapott egy Budakeszin épült családi ház terveiért Bársony István, Scherer Márton építész a Dudarra tervezett családi házért kapott különdíjat, Varga Tamás pedig a balatonfüredi Városi Uszoda és Sportakadémia terveiért vehetett át elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában