Szárnyas, vad és hal sok sütivel

2018.12.16. 07:00

Könnyebb ételek kerülnek a karácsonyi menükbe a tapolcai vendéglős szerint

A megszokott menü helyett akár könnyebb ételek is kerülhetnek az ünnepi asztalra karácsonykor Mezőssy Zoltán vendéglős szerint.

Tóth B. Zsuzsa

Nimsch Flóra egy ünnepi tállal

– Az ünnepen nálunk a hízott liba sosem hiányozhat az asztalról a májával együtt. Aszalt szilvás, párolt lila káposztát és majonézes burgonyasalátát fogyasztunk hozzá köretként. Amellett süllőt szoktunk rántva készíteni kaszinótojással és franciasalátával. A halászlé készülhet pontyból vagy harcsából. Amennyiben könnyebb ételekre vágyunk, friss pisztrángot készítsünk kékre főzve, könnyű párolt zöldséggel vagy petrezselymes burgonyával. Készíthetünk valamit jérce vagy pulyka húsból, párolva, esetleg grillezve.

Nimsch Flóra egy ünnepi tállal

Az étteremben mi kacsával, libával várjuk a vendégeket, de a vaddisznó, a szarvas, a fácán sem hiányozhat az étlapról. Desszertként kínálhatunk gyümölcssalátát, fagylaltot, mi különféle házi süteményeket is felszolgálunk. A mákos és diós bejg­li mellett a zserbó, és a mézes krémes is az ünnepi asztalra kerül. Az ételekhez szép borokat párosítunk. A szárnyashoz és a világos húsokhoz fehér bor, a vörös húsokhoz, vadakhoz pedig vörösbor illik. A desszerthez kínáljunk késői szüretelésű borokat vagy jégbort – ajánlja Mezőssy Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában