2018.12.16. 07:00
Könnyebb ételek kerülnek a karácsonyi menükbe a tapolcai vendéglős szerint
A megszokott menü helyett akár könnyebb ételek is kerülhetnek az ünnepi asztalra karácsonykor Mezőssy Zoltán vendéglős szerint.
Nimsch Flóra egy ünnepi tállal
– Az ünnepen nálunk a hízott liba sosem hiányozhat az asztalról a májával együtt. Aszalt szilvás, párolt lila káposztát és majonézes burgonyasalátát fogyasztunk hozzá köretként. Amellett süllőt szoktunk rántva készíteni kaszinótojással és franciasalátával. A halászlé készülhet pontyból vagy harcsából. Amennyiben könnyebb ételekre vágyunk, friss pisztrángot készítsünk kékre főzve, könnyű párolt zöldséggel vagy petrezselymes burgonyával. Készíthetünk valamit jérce vagy pulyka húsból, párolva, esetleg grillezve.
Az étteremben mi kacsával, libával várjuk a vendégeket, de a vaddisznó, a szarvas, a fácán sem hiányozhat az étlapról. Desszertként kínálhatunk gyümölcssalátát, fagylaltot, mi különféle házi süteményeket is felszolgálunk. A mákos és diós bejgli mellett a zserbó, és a mézes krémes is az ünnepi asztalra kerül. Az ételekhez szép borokat párosítunk. A szárnyashoz és a világos húsokhoz fehér bor, a vörös húsokhoz, vadakhoz pedig vörösbor illik. A desszerthez kínáljunk késői szüretelésű borokat vagy jégbort – ajánlja Mezőssy Zoltán.