Népszerű lett a rendezvény

2019.02.12. 07:00

Új bajnokot avattak az inotai kolbásztöltő versenyen

Harmadik alkalommal rendezték meg múlt szombaton az inotai toros fesztivált, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.

Szabó Péter Dániel

Az elmaradhatatlan kolbásztöltő versenyre idén összesen huszonhat csapat jelentkezett

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Az érdeklődőket falusi disznóvágás, kolbásztöltő verseny és családi programok várták az Inotai Faluháznál. Szombaton már a reggeli órákban megkezdődtek a fesztiváli előkészületek. Egy közel 200 kilogrammos disznót vágtak le a böllérek erre az alkalomra, az állat feldolgozását pedig bárki figyelemmel kísérhette. A szervezők ugyanis a régi falusi disznóvágások hangulatát szerették volna megismertetni a fiatalabb generációval. A fesztiválra sokan kíváncsiak voltak, már délelőtt több száz érdeklődő sétálgatott, nézelődött a faluház környékén. A Radnóti utca egy szakaszát Kolbászoló utcává nevezték át.

Az elmaradhatatlan kolbásztöltő versenyre idén összesen huszonhat csapat jelentkezett
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A rendezvény elmaradhatatlan része a kolbásztöltő verseny, melyre idén összesen 26 csapat jelentkezett. Akadt, aki a klasszikus, családi recept alapján készítette s kínálta a finomságot, míg mások különleges fűszereket használtak, de volt olyan csapat is, amelyik mediterrán kolbásszal próbálta elnyerni a zsűri kegyeit.

– A hagyományok megismertetése mellett a program a közösségépítés szempontjából is fontos – emelte ki kérdésünkre Petneházy Beatrix, aki férjével, Petneházy Csabával és Méreg Bálinttal harmadik éve szervezi a mára igen népszerűvé vált inotai toros fesztivált. Elmondta, büszke arra, hogy mára népszerű program lett a fesztivál, ahol a családok is jól szórakozhatnak, hiszen a finom ételek-italok s a kolbásztöltő verseny mellett színvonalas kísérőprogramok is várják őket.

A kora délután tartott eredményhirdetésen kiderült, hogy a zsűri döntése alapján a kolbásztöltő verseny harmadik díját Kéringer József vehette át, második helyen végzett a Várpalotai Hóbarátok csapata, míg az első díjat s a vándorserleget ezúttal a Bakony Terepjáró Egyesület csapata vihette haza.

A gyermekes családokat a faluházban különböző kézművesprogramok várták, de disznótortotót is kitölthettek a vállalkozó kedvűek.

Közben kint testközelből ismerkedhettek meg a gyermekek különböző háziállatokkal, ingyenes lovas kocsikázásra volt lehetőség, de látványkovácsolást is láthatott a nagyérdemű. Fellépett a Cserregő néptáncegyüttes és a Karaván együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában