hirdetés

2019.05.15. 15:21

2019 a streetwear és a színes edzőcipők éve

A férfiak sem maradnak ki a feltűnő és extrém sportcipők divatjából. Lássuk, mit vesz fel 2019-ben az, aki igazán haladni akar a trendekkel!

A feltűnő cipők lesznek a nyár sztárjai

Befektetni egy sportcipőbe ma nem jelent annyira elhanyagolható kiadást, a márkás cipők – nem pedig távol-keleti utánzataik – ugyanis komolyabb áron kerülnek forgalomba. Nyilván azt szeretnénk, ha szezon elején megveszünk egy edzőcipőt, hogy az hosszan hordható és divatos legyen. Mit szerezzük be erre az évre?

A tavalyi év már megalapozta az idei trendet, ugyanis nagyon hangsúlyossá váltak az edzőcipők. A divat körforgásában a ‘80-as évek és a ‘90-es évek első fele került terítékre, a ‘zizegős’ melegítők és a nagy, bumfordi formájú sneakerek jelentek meg a kifutókon.

A női divatban az egyik legnagyobb visszhangot keltő esemény a ‘nagypapa sportcipők’ (‘dad sneaker’) megjelenése volt a közelmúltban. A túlméretezett, legkevésbé sem nőies cipők – amit a Balenciaga talált fel újra Triple S és Speed Trainer néven – mindenkiben riadalmat keltettek, de mivel Kendall Jenner és Bella Hadid felvette, igen sokan bevállalták ezeket a darabokat.

A trend túlélte a telet, erre a szezonra is megújították a divatházak a ‘90-es éveket idéző surranókat.

A paradicsompiros cipő már a múlté

A férfiak is megtalálják idén a kínálatban ezeket a vastag talpú edzőcipőket: a tervezők az erősebb nem számára színes változatokat találtak ki.

A sportcipő viselésének irányzata annyira erőteljes idén, hogy nemcsak a Nike vagy az Asics dobott piacra ilyen darabokat, hanem még a Prada is sneakereket ajánl tavasz-nyárra.

Tavaly nagyon menő volt az élénkpiros tornacipő a férfiaknál – ez a találmány ‘túlnyerte’ magát, már mindenki megvette a maga piros sneakerét, idén a cipőkre inkább a több élénk szín használata jellemző.

Más a funkcionális és más az utcai sportcipő

Meg kell jegyezni, a sneakerek, a szabadidős cipők több altípusra is szétválaszthatóak. Jellegzetesek a bokát erőteljesen tartó kosaras cipők, illetve az áramvonalasabb és könnyebb futócipők. Más verzió az utcai, ‘street style’ cipő, amely már nem sportolásra lett kialakítva, és nem kimondottan támogatja a lábat edzés közben.

A hernyótalpú retró ‘látványcipőkben’ szintén kevés valódi sporttevékenységet tudunk végezni – viszont kétségtelenül szuperdivatosak.

Jó tudni: ha komolyabban komolyan edzünk, egy szint felett érdemes speciális lábbelit beszerezni az adott sportághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában