István nem ismer lehetetlent

2019.05.07. 07:00

A pétfürdői férfi és a megfizethetetlen emlékek

Egy fiatalember, akinek az álmai megvalósulnak, mert hajlandó tenni értük. Több neves színésszel, zenésszel, sportolóval, közéleti emberrel találkozott, akár több száz kilométert is utazik, hogy készüljön egy közös fotó, kapjon autogramot, beszélgessen velük.

Szendi Péter

Salamon István Szekeres Adrien énekesnővel még a hobbija kezdetén találkozott.

Fotó: Szendi Péter

Ő Salamon István, aki három műszakban dolgozik egy fröccsöntőüzemben, mellette tizenöt településen szórólapozik. A sok munka mellett pedig kedvenc hobbijára, szenvedélyére is jut idő. Kisgyerekként csak autogramokat kért falunapi rendezvényeken. Szekeres Adrien énekesnővel volt az első személyes találkozó, a mai napig szívesen emlékszik vissza erre.

Salamon István Szekeres Adrien énekesnővel még a hobbija kezdetén találkozott Fotó: Szendi Péter

Március közepén érte el a háromszázötvenedik képmegosztást a közösségi oldalán. Kabir Bedi indiai színésszel – aki Sandokant alakította annak idején – nemrégiben találkozott, mint mondja, örök emlék marad számára mindez. Videóüzenetet csak a számára nagyon fontos és pozitív kisugárzású, értékes emberektől kér. Eddig ötvennyolcat készített, mind Veszprém városának szóló üzenet.

– Általában a menedzsereken keresztül veszem fel a kapcsolatot az ismert emberekkel, ennek ez a legtisztességesebb módja. Jó érzéssel gondolok vissza Koós Jánosra, aki Veszprémben járt a Hangvillában, ahol egy üveg bort adtam át neki, amit megtörölgetett, olvasgatta a feliratot és megkérdezte: „Dugóhúzót hoztál, fiatalember?” Megkínálta a táncos fiúkat, lányokat és engem. „Mit ér az öröm, ha nem osztozunk benne?” – mondta a művész úr, nyugodjon békében.

Voltam a csopaki filmklubban, ahol Koltai Róberttel találkoztam, és a mai napig feledhetetlen, hogy mennyire közvetlenül fogadott, felismert, amikor meglátott, hogy én írtam neki a találkozás előtt pár nappal.

Korda Gyuri bácsi és imádott Klárikája a saját villájukban dedikálta egy tavaly megjelent, Életünk lapjai című könyvüket – folytatja a beszélgetést István, miközben mutogatja a fotókat, látszik rajta, hogy büszke ezekre. Ugyanakkor sosem hivalkodik, megmaradt ugyanolyan őszintének, kedves embernek, ahogy erre szülei tanították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában