A megújulást hirdeti

2019.05.02. 20:46

Májusfát állítottak a Dózsavárosi Baráti Kör tagjai

Az Európa-szerte ismert népszokás úgy tartja, hogy a május 1-jére hajló éjszakán kell felállítani a természet újjászületését szimbolizáló fát – így történt a minap a Dózsavárosban is.

Őrsi Ágnes

A dózsavárosiak felállítják a májusfát Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Várnegyed után a megyeszékhely legősibb városrésze a Temetőhegy (újabb területeivel együtt a Dózsaváros), amely sokat megőrzött hajdani falusias jellegéből. A legfontosabb, amit meg kell említeni, a régóta együtt élő családok tagjainak összefogása, hogy figyelnek egymásra, szót emelnek közös ügyeikért.

A dózsavárosiak felállítják a májusfát Fotó: Penovác Károly/Napló

Több civil szervezetbe tömörültek a nem csak magukkal törődő helyi lakosok, a szervezetek egyik legismertebbje a 26 éves Dózsavárosi Baráti Kör. Tagjai felelős honpolgárok, akik egyrészt észreveszik mi a teendő, másrészt nagyon jól érzik együtt magukat közös ünnepeiken, melyekre bárki érdeklődőt szívesen befogadnak. Hagyományaik sora április 30-án este új elemmel bővült; májusfát állítottak a Dózsa téren, átvéve ezzel a stafétabotot a polgárőrségtől.

A májusfát színes szalagokkal, pezsgősüvegekkel díszítették. A karcsú hárs a környék fái fölé magasodva hirdeti a tavaszt, az örömet, az ifjúságot, de a közelben álló hirdetőtáblán az is olvasható, hogy a fa kitáncolására május május 26-án kerül sor egy közös ünnepi alkalmon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában