Édes volt a sikerélmény

2019.05.03. 11:30

Veszprémi lány lett az Ide süss! című tv-show győztese

Egy veszprémi lány lett a Viasat3 Ide süss! című élő tv-show-jának győztese Gödöllőn. A csatorna olyan vállalkozó szellemű jelentkezőket várt, akik szeretnek ugyan sütni, de nem cukrászként dolgoznak.

Őrsi Ágnes

Major Diána élménybeszámolót tartott egykori iskolájában Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Major Diána pár napja ott tartott élménybeszámolót, ahol a szakmát tanulta, a Veszprémi Szakképzési Centrum SÉF iskolájában.

Major Diána élménybeszámolót tartott egykori iskolájában Fotó: Balogh Ákos/Napló

Nemhiába szól a tanács: találd meg azt, amivel szívesen foglalkozol, az lesz számodra a siker kulcsa. Ezzel kezdődik minden karrier, az is, ami éppen a szemünk előtt bontakozik ki.

A SÉF rendezvénytermében kíváncsi diákok ülnek, állnak, Németh Katalin igazgatóhelyettes mellett megjelenik egy csinos, fiatal lány, aki akár osztálytárs is lehetne.

Némi túlzással, mert Dia előbb leérettségizett a Vetési-gimnáziumban, azután lett cukrásztanuló a SÉF-ben, ahol most élménybeszámolót tart. Katalin tanárnő kérdéseire adott válaszaiból kiderült, hogy Major Diána családjában mindenki pedagógus. Nem is volt azzal semmi gond, hogy általános iskola után gimnáziumban folytassa a tanulmányait, de már középiskolásként elhatározta, hogy cukrász lesz, ezzel pedig szembement a családi hagyományokkal. Szakképzettséget szerzett, szívesen sütött, a képeit megosztotta, de a versenyre nem jelentkezett. Hogy hogyan került mégis a versenyzők közé?

– Spanyolországban nyaraltam, amikor üzenet jött egy közösségi oldalon, hogy szeretnék, ha elindulnék a versenyen – tehát volt, aki figyelte az életemet. Támogattak a barátaim, igent mondtam a felkérésre, és elindultam a háromfordulós castingon. Bemutatkozásként egy otthon készített süteményt kellett vinni. Megkóstolták, beszélgettünk. A második forduló Budapesten zajlott egy tankonyhában, ahol az egyéni és csoportmunka volt a szempont, a harmadik fordulót pedig egy utolsó beszélgetés, meghallgatás jelentette, majd jött a telefon, hogy bekerültem. Gödöllőn, a királyi kastélyban forgattuk a tízrészes sorozatot; eleinte napi kettő, majd napi egy-egy adást vettek fel, ami nagyon kimerítő volt, hiszen reggel hattól este tíz-tizenegyig tartott. Ezzel együtt minden perce megérte. A legnagyobb élményt mégis az jelentette, hogy nem ellenfelekként álltunk egymással szemben; segítettük, akit kellett, barátságok alakultak ki, szurkoltunk egymásnak.

Major Diána már gimnazistaként elhatározta, hogy cukrász lesz Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Nem verseny volt, hanem iskola – összegzi emlékeit a vendég arra a kérdésre, hogy találkozott-e újdonságokkal? Kiderült, hogy minden más volt; a használandó alapanyagok, a textúrák, a technológiák – Dia sok újat tanult ezeken a feszült napokon. Amikor meg úgy nézett ki, hogy a helyzet már fokozhatatlan, jött a bejelentés; Dia örömében sírva fakadt, összeomlott, Ábel Anita virágcsokrot nyomott a kezébe, egymást érték az ölelések, a nagymama, a család, a versenytársak, a stáb – nagy, boldog pillanat volt.

Hogy hogyan tovább? Nos, megtudtuk, hogy Major Diána képzeletben már éttermi tálalócukrászként látja magát, később meg cukrászdatulajdonosként. Erre a célra tette félre nyereményét is, amit addig gyarapítani szeretne, amellett, hogy sok még a tanulnivalója is. Szerény lány, hihetetlen szakmai alázattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában