Családias hangulat

2019.06.12. 07:00

Sümegprágai fazekastalálkozó kulturális és gyerekprogramokkal

A XXVI. fazekastalálkozóra idén is összejöttek a környék és a tágabb vidék keramikusai, kézművesei.

Tóth B. Zsuzsa

A szabadidőpark árnyas fái alatt szebbnél szebb kerámiákat kínáltak a szűkebb és tágabb környékről érkező fazekasok

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A kulturális programokkal, népművészeti kiállítással és kirakodóvásárral színesített eseményre távolabbi településekről is sokan érkeztek a szabadidőparkba. Hujber Csaba polgármester megnyitóbeszédében elmondta, hogy a 26 év nem kevés, régen ennyi idő után már unokára vágytak a szülők. – Büszke lehet a település és minden itt élő, hogy ennyi időn át fenn tudtuk tartani az eseményt. Bízom benne, hogy az ötvenedik évet is együtt ünnepelhetjük majd – mondta Hujber Csaba.

A szabadidőpark árnyas fái alatt szebbnél szebb kerámiákat kínáltak a szűkebb és tágabb környékről érkező fazekasok Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A polgármester köszönetet mondott munkájukért a szervezőknek és a helyi polgárőröknek, valamint a fazekasoknak. Ők sokan hosszú évek óta kitartanak és nem hiá­nyoznak az eseményről, hozzájárulnak így a családias hangulatú vásár varázsához. A kulturális műsorban szerepelt az Aranyalma Óvoda csokra, fellépett a Cserszegtomaji Tátika Népdalkör, Belényesi Barnabás Manó-dalokkal érkezett, ropta a tapolcai Ba- tsányi Táncegyüttes.

Bemutatkozott a Sümegprágai Fondor Amatőr Színjátszó Kör. Fellépett a Gyenesi Dalárda és Négyes Gyenesdiásról, a helyi Huncut Szemek Tánc­csoport. Módri Györgyi és Kőrösi Csaba operettekkel érkezett, a sztárvendég Pál Dénes volt a The Flashback zenekar és a pünkösdi bál előtt, ahol a River zenekar játszott. Napközben korongozóversenyre vártak mindenkit, kézművesudvart nyitottak, volt íjászat, látványpékség, népi fajátékok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában