viadal várpalotán

2019.07.07. 07:00

Íjászok mérték össze tudásukat a Thury-várnál

Kiválóan szerepeltek a Thury-vár vitézei Hagyományőrző és Sportegyesület sportolói a Nyugati végek őrzői történelmi íjászverseny-sorozat harmadik fordulóján, amelyet Várpalotán rendeztek az elmúlt hétvégén.

Szabó Péter Dániel

Kiváló eredményekkel zárta a versenyt az Oláh Tibor palotai várkapitány vezette hazai csapat Fotó: Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel

A Thury-vár udvarán és környékén megrendezett viadalon százötvenegy regisztrált versenyző vett részt. Az ország különböző részeiből, sőt, még határainkon túlról is érkeztek íjászok Várpalotára.

Kiváló eredményekkel zárta a versenyt az Oláh Tibor palotai várkapitány vezette hazai csapat Fotó: Szabó Péter Dániel

A megmérettetésen egyaránt indulhattak örömíjászok és a kvalifikációt megszerezni kívánó versenyzők is, összesen hét korcsoportban és három kategóriában lehetett nevezni.

A szervező Thury-vár vitézei Hagyományőrző és Sport­egyesület is szép számban képviseltette magát az eseményen. A versenyen korosztályonként és kategóriánként díjazták az íjászokat. A hazai csapat hét érmet szerzett. Mini fiú kategóriában harmadik helyezést ért el Molnár Alex, első lett Molnár Ákos. Természetes íj gyermek, lány kategóriában szintén első helyezettként végzett Magán Dorina. Természetes íj gyermek, fiú kategóriában harmadik helyezett lett Kovács Gergő, az első helyet Molnár Balázs szerezte meg. Szenior + női modern íj kategóriában első helyen végzett Járfás Zsuzsanna, szenior + férfi modern íj kategóriában második helyezett lett Székely Imre.

Így a szeptemberi országos bajnokságra a Thury-vár vitézei Hagyományőrző és Sportegyesületből kilenc versenyző kvalifikálta magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában