minőségi szórakozás

2019.07.06. 07:00

Megkezdődött a Rozé-, rizling- és jazznapok

Pénteken ismét benépesült az Óváros tér, hiszen a VeszprémFest kísérőrendezvénye, a Rozé-, rizling- és jazznapok jövő vasárnapig szolgáltatja az érdeklődőknek a minőségi szórakozás lehetőségét.

Horváth Virág

Fotó: Penovác Károly/Napló

A már jól ismert és megszokott elemeken kívül rengeteg újdonsággal is készültek a szervezők az idei ingyenes fesztiválra. Zsandár Tamás elmondta, a Rozé-, rizling- és jazznapok is csatlakozott a műanyagmentes júliushoz, így visszaváltható üvegpoharakkal, lebomló étkészlettel, fa evőeszközökkel és szelektív gyűjtéssel találkozhatunk a helyszínen. – Az eddigi harminc koncert – harminc borászat felállás az idei évben kicsit megdőlt, mégpedig azért, mert van külön egy Balaton borválogatás stand, ahol több borászatnak egy-egy balatoni bora szerepel. A koncepció ugyanaz, mint a tavalyi évben, hogy elsősorban Balaton-felvidéki és környékbeli borászatokat hívtunk meg, de azért kikacsingattunk mindenfelé, amennyire csak tudtunk – mondta Zsandár Tamás.

– Ami még újdonság idén, hogy itt van a Zwack Izabella Borkereskedés buborékháza, ahol olasz és német borok mellett elsősorban proseccókat és champaign-okat lehet kóstolni, tehát idén nem kimondottan egy borrégiót hívtunk meg, hanem erre a buborékra mentünk rá – tette hozzá Zsandár Tamás, a fesztivál egyik főszervezője.

A VeszprémFest wine-selection üvegein arany-fekete matrica jelzi az érdeklődőknek, hogy a hivatalos fesztiválbort kóstolják éppen. Az egyik a Guden Kisbirtok olaszrizlingje, a rozé a Homola pincészet kékfrankos bora, a harmadik pedig a Figula pincészet cabernet sauvignon-ja. Hétfőn az esti órákban ünnepélyesen átadják a Veszprém város bora címet is, az átadó után pedig meg is lehet majd kóstolni a város már hivatalos borát. Idén először mutatkozik be a fesztiválon a Tihany Sajt Pont, ahol finom grillezett sajtokat is ízlelhetünk.

A szervezők pop-up kóstolókkal is készültek, mind a tíz napon szúrópróbaszerűen feltűnik majd egy-egy borász, aki a saját standjánál bemutatja és kóstoltatja saját borait. Szombaton 18 órától a Lilienn és Kónyai Tibor Quartet nyitja meg a koncertek sorát. Utána Gereben Zita, majd 22 órától a Ruby Harlem hozza meg a hangulatot a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában