nehéz dolga volt a zsűrinek

2019.08.05. 17:30

Gasztronómiai kavalkád és nívós fellépők a fűzfői Gombócfesztiválon

Augusztus 3-án, szombaton immár tizenharmadik alkalommal rendezték meg Balatonfűzfőn a nagy sikerű Gombócfesztivált a helyi Vendégváró és Gasztronómiai Egyesület szervezésében a Balatonfűzfő-fűzfőfürdői Közösségi Ház udvarán.

Horváth Virág

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az udvar és a közösségi káz előtti utca hamar megtelt emberekkel, és kígyózó sorokban várták a vendégek, hogy megválthassák gombócjegyeiket, amikkel aztán vásárolhattak a finomabbnál finomabb étkekből. A rendezvényen egész napos gyermekprogramokkal várták a legkisebbeket, a legnépszerűbb a fanyűvő-játékpark volt, de a bicikló és a városnéző kisvonat is nagy érdeklődést váltott ki a gyerekekből. A délelőtt folyamán Szegedi Nóri gyermekműsora és Frici bohóc szórakoztatta a közönséget, de a Lippo ZOO és táncház is várta a legkisebbeket.

A váltakozó eső és napsütés sem zavarta meg az eseményt, a szemerkélő esőben is nagy volt az érdeklődés a gombócok iránt. Szerencsére az átvonuló záport nagyon hamar zavartalan napsütés váltotta fel, így a tervezett program egész késő estig zavartalanul folytatódhatott.

Minden évben különleges, színvonalas, ízletes gombócok érkeznek a fesztiválra kezdő és gyakorló háziasszonyoktól és uraktól. Az idei évben Marton Béla, a település polgármestere, Nádas György színész, humorista és Horváth Irén alkották meg a zsűrit. A Gombócfesztiválon többek között fűszeres sajtgombócot, fügés, diós, epres, paradicsomos gombócokat, húsgombócot, túrósat, ananászosat, szilvásat, kolbászos krumpligombócot, mákosgubát, lecsósat, diós-fügéset, és különleges tajvani bao-t is kóstolhattak a vendégek.

Nádas György az Aranygombóc-díj átadóján elmondta, a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt. – Nagyon széles skálán mozogtak a gombócok, és a kreativitás sem hiányzott a versenyzőkből. Én nemhogy rosszat nem kóstoltam, hanem közepeset sem, tehát tényleg nehéz volt dönteni. Nem beszélve arról, hogy mindig nehéz dönteni egy édes és egy sós között egy mezőnyben. Az külön öröm, hogy tajvani és lengyel ízeket is kóstolhattunk, és nagyon örültem annak, hogy nagyon sokféle zöldséggel tudták vagy köríteni vagy összepárosítani a gombócokat. Egyhangú döntés született – tette hozzá Nádas György.

Marton Béla, a település polgármestere adta át Lőrincz-Horváth Veronikának az Aranygombóc-díjat Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az idei évben a győztes az erdei gombás cukkinis lecsós gombóc lett, amit Lőrincz-Horváth Veronika készített. A zsűri átkeresztelte a győztes gombócot Bakonyi ízvilágú gombócra, hiszen a gomba, paprika és paradicsom ízek domináltak benne, egy kis cukkinivel megbolondítva.

A Gombócfesztivál programja idén a Summer Band koncertjével zárult az esti órákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában